Patrule suplimentare de polițiști și jandarmi pentru asigurarea ordinii publice la Șcheia. Hoții de etnie rromă i-au exasperat pe localnici - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Patrule suplimentare de polițiști și jandarmi pentru asigurarea ordinii publice la Șcheia. Hoții de etnie rromă i-au exasperat pe localnici

De    •   Publicat acum 3 ani, 6 mai 2017   •   Fara comentarii

 

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava s-a întrunit în ședință la sediul Primăriei Șcheia pentru a găsi soluții la numărul tot mai mare de furturi înregistrate în comună.

La întâlnire a fost prezentă conducerea localității și oameni nemulțumiți că autoritățile nu reușesc să-i   liniștească   pe romii care au băgat frica în vecinii lor.

Președintele ATOP Eugen Șalar a explicat, la finalul ședinței, că vor fi luate o serie de măsuri, printre care suplimentarea dispozitivului de ordine publică, realizarea unor campanii de prevenire a faptelor antisociale,  precum și identificarea si prinderea persoanelor suspecte de săvârșirea de infracțiuni, zilnic pe trei schimburi, cu câte 3 patrule mixte de polițiști și jandarmi.

Efectivele de ordine publică vor fi completate, între orele 19 – 23 și 1 – 4, cu  mascații  de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, iar o patrulă de jandarmi va patrula zilnic în localitate, pe 3 schimburi.

De asemenea, se prevede instalarea unui sistem de supraveghere video în Șcheia și extinderea iluminatului public.

“Este necesară întocmirea unei situații privind locuințele care nu au autorizație de construcție, realizarea unei evidențe privind numărul locuitorilor de etnie rromă,  desfășurarea unor acțiuni privind finalizarea anchetelor sociale în vederea prestării muncii în folosul comunității, desfășurarea unor acțiuni specifice ISU și Garda de Mediu pentru prevenirea incendiilor, folosirea cauciucurilor pentru ardere și a altor materiale în atmosferă”  a menționat Șalar.

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 6 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 6, 2017 @ 5:31 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dvnG4b to the field below: