Italianul care a comandat incendierea locuinței unei sucevence, trimis în judecată. Incendiatorul și-a pierdut viața după ce a suferit arsuri grave - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Italianul care a comandat incendierea locuinței unei sucevence, trimis în judecată. Incendiatorul și-a pierdut viața după ce a suferit arsuri grave

De    •   Publicat acum 3 ani, 4 mai 2017   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Rosario Occhipinti (65 ani) pentru săvârşirea a 7 infracţiuni de instigare la distrugere şi o infracţiune de ucidere din culpă şi a lui Constantin Stancu (29 ani, din județul Constanța) pentru săvârşirea a 7 infracţiuni de complicitate la distrugere şi ucidere din culpă.

În cursul lunii septembrie 2014, Occhipinti l-a instigat peIonel Barbu ( 32 ani, din Ilfov ) să incendieze garsoniera Mariei Crețu din Suceava, zona  Belvedere,  oferindu-i acestuia o sumă de bani pentru săvârşirea infracţiunii.

În noaptea de 20 / 21 septembrie 2014, ajutat de Stancu, Barbu a aruncat pe fereastra întredeschisă de la locuință un recipient cu lichid inflamabil având fitilul aprins şi coroborat cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de gaze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporţie de 95 %.

În urma incendiului produs au fost afectate alte 6 locuinţe din scara blocului, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la 109.100 lei.

În urma incendiului produs, Barbu a suferit arsuri prin flacără – explozie, gradul II-III pe aproximativ 43 % din suprafaţa corporală, fiind transportat de Occhipinti şi Stancu, cu un autoturism proprietate personală și în condiții improprii, la spitalul Adjud unde a fost internat după aproximativ 2 ore şi 20 minute de la producerea arsurilor.

Pe 29 septembrie 2014, Barbu a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Suceava.

SORIN NICA

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 4 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 4, 2017 @ 4:30 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string GSHpNa to the field below: