DNA Suceava l-a trimis în judecată pe primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DNA Suceava l-a trimis în judecată pe primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur

De    •   Publicat acum 3 ani, 4 mai 2017   •   Fara comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cătălin Flutur – primar al municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată,   Adrianei Zăiceanu –director executiv al Primăriei Botoșani, pentru complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată, Constantin Puiu – șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Botoșani, pentru complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit,  Mihaelei Gontineac – jurist respectiv secretar în cadrul Primăriei Botoșani, pentru două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit,  Ioan Apostu – secretar în cadrul Primăriei Botoșani, pentru complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.
În perioada 30.11.2006 – 19.12.2011, Flutur și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren de 4.668 m.p., proprietatea Consiliul Local Botoșani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional.
În cuprinsul contractului, urmat de încheierea altor 3 acte adiționale, el a diminuat ilegal ( sub valoarea menționată în cuprinsul ofertei financiare ) redevența datorată Primăriei.

DNA precizează că edilul a beneficiat și de ajutorul celorlalți subordonați, care au întocmit diverse rapoarte de specialitate sau au avizat și contrasemnat hotărâri ale Consiliului Local prin care s-a stabilit redevența.

Această conduită a avut drept consecință prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar.

Primăria Botoșani a comunicat că nu se constituie parte civilă în cadrul procesului penal, urmând ca, în eventualitatea unei soluții de condamnare în prezenta cauză, să își rezerve dreptul de a promova o acțiune la instanța civilă.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani.

 

SORIN NICA

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 4 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 4, 2017 @ 2:50 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ZELpW2 to the field below: