Noua maternitate din Fălticeni este aproape gata, se mai lucrează la exterior - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Noua maternitate din Fălticeni este aproape gata, se mai lucrează la exterior

De    •   Publicat acum 3 ani, 2 mai 2017   •   3 comentarii

 

Lucrările continuă la noua maternitate din Fălticeni, de pe strada Ion Creangă, până acum fiind depășite mai multe termene de finalizare.

Construcția a început pe 23 mai 2016 și trebuia încheiată pe 23 noiembrie 2016, dar asocierea firmelor  Tehnocon  Fălticeni –  Euro Est Group  Suceava nu a putut respecta contractul.

Motivația conducerii orașului a fost că au intervenit lucrări noi, determinate de respectarea normelor ISU.

Normal, a crescut și nota de plată : la contractul semnat inițial, de 1.035.204 lei s-au adăugat 242.847 lei prin atribuire directă ( înlocuirea acoperișului, scară metalică exterioară, grup pompare apă rece/stație pompare ape menajere și grup electrogen ).

Probabil la inaugurare conducerea municipiului va spune care este valoarea totală a investiției.

Săptămâna trecută am fost acolo pentru a vă putea informa cum merge treaba.  Muncitorii lucrau la fațadă, pe o schelă.

“Șeful e plecat acuma, se mai lucrează puțin.  Facem racordul la stația de oxigen.  În interior e terminat tot, a mai rămas chestia asta de făcut”,  ne spune unul dintre ei.

Ne mutăm la alt grup și întrebăm de inaugurare.  Ne răspunde un meseriaș: “Nu știu ce să zic, la exterior mai avem oleacă.  Sunt și geamurile astea, se lucrează…  Înăuntru au adus paturi, trebuie să aducă și aparatura.  E frumos, de calitate”. 

Sunt de acord cu el, dar îmi aduc aminte de Nada Florilor, și acolo era de calitate.  Bat în lemn, să nu cobesc, n-am niciun motiv !

 

Maternitatea de pe strada Ion Creangă va dispune de 40 de paturi, personalul fiind de 80 de medici, asistente și infirmiere.

Maternitatea de pe strada Sucevei a fost retrocedată fundației  Caritatea  București, acolo urmând să fie construit un  Penny Market.

MIHAI SPÎNU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 2 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 1, 2017 @ 2:19 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. Ai!AI!AI! spune:

  Grabiti-a constructori:astfele sprijiniti cresterea sporului natural.Aceasta mareata realizare va ridica moralul tineresc si va contribui decisiv la realizarea exemplara a sporului natural din tara/Se spera ca acest targ va ocupa un binemeritat loc UNU!Dar asta se va realiza doar cu aportul efortural natural al populatiei,urmand indicatiile pretioase si planul de actiune pt cresterea sporului natural.elaborate in viitor dupa indelungi analize tehnice a preaiubitilor alesi locali!Deci:La munca falticeneni!

 2. arhivistul spune:

  După ani lungi în care s-au luptat pentru pămîntul sfînt de pe strada Sucevei, iată că primarul Coman și directorul Izsak sunt aproape de a-și vedea țelurile atinse. Unul, încă o investiție în portofoliu, celălalt, un penimarchet în buricul tîrgului. Amîndoi, nași la maternitate nouă. Unul cu tăierea moțului, celălalt cu tăierea împrejur.

 3. Tic spune:

  TREABA BUNA NASTERE USOARA P.S.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pzmsXJ to the field below: