Sterilizarea maidanezilor din Fălticeni, un nou fâs trâmbițat degeaba. Coman a găsit vinovații: “Asociațiile de protecție a animalelor se judecă, se reclamă” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Sterilizarea maidanezilor din Fălticeni, un nou fâs trâmbițat degeaba. Coman a găsit vinovații: “Asociațiile de protecție a animalelor se judecă, se reclamă”

De    •   Publicat acum 3 ani, 29 aprilie 2017   •   5 comentarii

Municipiul Fălticeni este cucerit, la propriu, de câinii fără stăpân, care se plimbă nestingheriți pe toate străzile, inclusiv pe cele din zona centrală, pe sub nasul admnistrației publice locale, care pare paralizată de ani buni. După ce a încheiat un contract contestat cu o firmă din județul Neamț pentru a ridica și steriliza patrupedele, primarul Cătălin Coman a abandonat acest subiect și a preferat să se concentreze pe lucrările de construire, unde gasește în propriul partid numeroase firme cu care colaborează pe placul său, doar că situația scăpată de sub control a câinilor vagabonzi poate da naștere unei tragedii de care se va face vinovat în mod direct. Edilul s-a lăudat presei județene că problema va fi rezolvată, dar a fost doar o intenție concretizată electoral:  „Intenţionăm să concesionăm gestionarea acestei probleme unei firme, prin licitaţie publică. Vom pune la dispoziţie un adăpost unde vor ajunge câinii fără stăpân din Fălticeni. E prematur să spun acum dacă aceşti câini vor fi eutanasiaţi ori vor rămâne în adăpost”, spunea Coman în februarie 2014. (Articolul integral  AICI)

Mult lăudata asociere cu asociațiile de protecția animalelor, pe care a popularizat-o prin comunicate de presă semnate de Primăria Fălticeni, și pe care le-am luat de bune și noi, s-a dovedit că este, de fapt, un mare fâs. Primarul Cătălin Coman a retras, ieri, de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local proiectul referitor la asocierea cu asociațiile Și ei au dreptul la viață  Fălticeni și  Proanima  Suceava pentru campania de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân din perioada 1 – 14 mai.

Primăria ar fi trebuit să aloce 8.050 lei pentru această acțiune, prin care se estima că vor fi sterilizați 100 de câini.

„Ei au o problemă cu câinii maidanezi, se judecă între ei, se reclamă între ei și până când nu se clarifică situația lor nu putem da drumul la proiect.

Așa că mai așteptăm o lună până când își definitivează ei statutul juridic.

Am intrat în parteneriat cu unii și ei între ei se contestă la nivel național, așteptăm să-și rezolve problema internă a lor și apoi să putem cheltui banul public cu responsabilitate și cu legalitate în primul rând”,  a precizat Coman.

Fălticenenii amatori de plimbări sub clar de lună ar face bine să se înarmeze cu fluiere speciale pentru alungarea câinilor agresivi sau să se antreneze corespunzător la fugă, poate chiar cu sprijinul antrenorului Cătălin Coman, specialist în acest sport, deoarece câinii fără stăpân îi vor putea ataca în continuare și nimeni nu va mișca un deget în acest sens. Căci, nu-i așa, în orașul în care ai primar și majoritate politică covârșitoare (15 consilieri locali PSD dintr-un total de 19/ primar și viceprimar), vinovați că ne aleargă câinii pe stradă sunt …reprezentanții asociațiilor de protecția animalelor. Logic, nu?

.

.

 SERGIU JIPA

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 29 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 2, 2017 @ 11:04 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

5 comentarii

 1. AI!AI!AI! spune:

  Pai maidenezii ,nu sunt asemenea unor consilieri ,ca sa latre cum le cere alfa dulaul, dupa cum consilierii voteza ce cere primarul!Iar organizatiile de protectia cainilor nu sunt ca majoritatea votantilor,ca sa oteze in acelasi fel dupa cum vine ordin de la cei ca dau pensii si salarii.La maidanezi e democratie!fiecare cu gasca(pardon haita )lui!La aceste organizatii conrteaza coltii,ca pofta de ciolan e la fel ca si la ccandidatii pe posturi eligibile!

 2. George spune:

  Prostii, rahaturi aruncate in fata poolimii. Toti primarii o dau de gard si ne aburesc cu protectia animalelor pentru ca toate padocurile de caini sifoneaza bani…medicamente personal, curatenie, sterilizare etc. Legea e foarte clara in Romania, la fel ca in toate tarile civilizate…cainii trebuie prinsi, dusi la padoc, cei bolnavi eutanasiati, scosi spre adoptie. Daca in 14 zile nu ii revendica nimeni si nu se adopta, cainii trebuie EUTANASIATI. Asa e si in Anglia si in Franta si in Germania, peste tot in tarile civilizate. Eu sunt curioas, daca va mai muri vreun om sfasiat de maidanezi, va fi tras la raspundere primarul pentru neaplicarea legii?

 3. Gust amar spune:

  nasierea stim ca e mai dificil. Oricum nu cere nimeni lucrul asta. Dar pentru dezinfectie, sterilizare si microcipare nu cred ca se opune cineva.
  Asta nu e ”afacere” de nasul celor de la Psd. In primul rand nu au o firma agreata de partid, iar in al doilea rand bugetul alocat e atat de mic ca nu prea mai ramane loc de comisioane.
  Interesul cetateanului nici macar o clipa nu e luat in discutie. Liderii locali au ca exemplu superiorii de la Bucuresti. Eternul si fascinantul…Psd.

 4. Gust amar spune:

  Cu eutanasierea stim….

 5. Ai!AI!AI! spune:

  esti sigur ca nu ai calculi biliari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 12YSD7 to the field below: