Licitația pentru salubrizarea menajeră din Suceava, amânată. Consilierii locali nu s-au pus de acord asupra caietului de sarcini - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Licitația pentru salubrizarea menajeră din Suceava, amânată. Consilierii locali nu s-au pus de acord asupra caietului de sarcini

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 aprilie 2017   •   Fara comentarii

 

În afară de majorarea părții plătită de populație la sistemul termic centralizat, consilierii locali suceveni PSD și ALDE au respins azi și proiectul referitor la demararea procedurii de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de salubrizare menajeră.

Viceprimarul Lucian Harșovschi (PNL) a detaliat că viitorul operator va trebui să amplaseze 100 de puncte de colectare subterane, 100 semiîngropate, 30 supraterane cu 4 containere cu capac, 100 platforme cu containere noi, minim 1.000 de coșuri stradale pe an și să amenajeze 2 locuri de joacă pe an.

Contractul va fi pe o perioadă de 12 ani.

“Soluția cu punctele îngropate este cea mai viabilă. Estimăm că municipiul Suceava se va dezvolta, de aceea cerem așa de multe puncte de colectare pe care să le facem treptat”  a precizat Harșovschi.

După avizul comisiilor, Vasile Mocanu (PSD) a propus “pentru a nu reveni la harababura de altădată”  să fie contactată o firmă de consultanță pentru elaborarea unui caiet de sarcini.

“Nu ne mai putem juca cu un serviciu atât de important, haideți să retragem acest proiect, să cerem o firmă de consultanță să ne întocmească un caiet de sarcini foarte bine documentat și ulterior să aprobăm procedura de licitație”  a opinat el.

“Propunerile sunt venite de la specialiști, de la oameni care știu, caietul de sarcini nu a avut nicio problemă data trecută, avem toate avizele, s-au contestat firmele între ele până în instanță și nu și-au mai reînnoit garanțiile de participare, de aceea licitația anterioară s-a anulat.  Acum suntem pe un contract de forță majoră, care a fost aprobat în Consiliul Local.  Acum venim cu o infrastructură nouă”  a menționat Harșovschi.

Mocanu nu s-a lăsat :  “Din expunerea de motive rezultă clar că nu avem nicio grabă, orașul este curat, firma de acum își face treaba, la buncăre este curat.   Haideți să ducem caietul de sarcini la o firmă specializată, acest caiet de sarcini cosmetizează puțin situația actuală”.

Președintele de ședință Ovidiu Doroftei ( PNL ) a replicat “spuneți-ne dvs. o firmă, că o consultăm și pe aia. După ce ai aparat de specialitate în Primărie, după ce consulți tot ceea ce poate fi consultat, respectiv experiență similară a altor localități, după ce discuți cu ANRSC, cu specialiștii de mediu…  A fost cel mai dezbătut și cel mai aprofundat de către consilierii locali caiet de sarcini, după termoficare”.

Ca de obicei, Adrian Arămescu ( PNL ) i-a luat peste picior pe social democrați :  “Ce atâta grabă, mai stăm vreo 27 de ani, căutăm drumul cel mai lung pentru a face o investiție”.

Rezultatul votării : 10 pentru, 4 împotrivă, 5 abțineri ( era nevoie de 16 voturi favorabile ).

Salubrizarea menajeră la Suceava va continua să fie asigurată de asocierea Diasil – Florconstruct.

 

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 27, 2017 @ 9:12 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vim5k8 to the field below: