Deputatul Cobuz încurajează vaccinarea copiilor și accesul la informații pertinente în domeniu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Deputatul Cobuz încurajează vaccinarea copiilor și accesul la informații pertinente în domeniu

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 aprilie 2017   •   Fara comentarii

Deputatul PSD Suceava Maricela Cobuz a participat, marți, la sesiunea de lucru privind modernizarea sistemului de sănătate din România.

Ea anunță printr-un comunicat că temele de discuție au fost “Alternative de finanțare la taxa clawback” și ”Reforma sistemului de vaccinare : urgență a sistemului de sănătate publică din România”.

În obișnuitul limbaj politic prăfuit, Cobuz scrie că  în urma discuțiilor s-a pus accent pe implicațiile și posibilitățile de îmbunătățire a situației actuale din România prin care se dorește crearea unui cadru legislativ cu norme de aplicare care ar putea duce la îmbunătățirea produselor pe piața românească și ar oferi o stabilitate investitorilor.

A fost pusă în discuție și posibilitatea redefinirii asigurării de sănătate, astfel încât să nu mai existe liste de așteptare la tratamentul pentru cancer sau alte boli grave.

S-a luat în discuție și includerea unei suprataxe la unele produse zaharoase, bani care pot fi folosiți în dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate”.

Situația actuală este gravă, lista de așteptare pentru bolnavii de cancer întârzie accesul la tratament din cauza unui număr redus de instituții de oncologie.

În ceea ce privește a doua temă,  “vaccinarea copiilor ajută la dezvoltarea anumitor tipuri de aticorpi cu rol în prevenirea unor boli foarte grave ( difteria, hepatita virala A și B, infecția cu Haemophilus influenzae tip b –HIB, oreionul, poliomielita, rubeola, rujeola, tetanosul, tuberculoza, varicela și altele ).

S-a adus la cunoștință despre insuficiența vaccinurilor pe piața din România și a existenței anumitor impedimente în realizarea vaccinării copiilor apărute din cauza militanților anti-vaccin”.

Concluzia Maricelei Cobuz este că, în calitate de medic pediatru, va încuraja vaccinarea tuturor copiilor și accesul la informațiile pertinente în domeniu.

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 27, 2017 @ 1:56 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6bP8z3 to the field below: