Controale SGA Suceava: deșeuri, crengi și bușteni în cursurile de apă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Controale SGA Suceava: deșeuri, crengi și bușteni în cursurile de apă

De    •   Publicat acum 2 ani, 27 aprilie 2017   •   Fara comentarii

Azi, la Colegiul Prefectural Suceava, directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor Daniel Drăgoi a prezentat raportul privind acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari.

Verificările s-au desfășurat în perioada 20 martie – 21 aprilie,  cu participarea Sistemului de Gospodărire al Apelor, Gărzii de Mediu, Inspectoratului Pentru Situații de Urgență, Gărzii Forestiere și Instituției Prefectului.

Au fost verificate, prin sondaj, 84 de localitati.

„Șanțurile și rigolele de scurgere de pe raza localităților verificate sunt în general întreținute corespunzător, unele executive locale demarând acțiunea de decolmatare și igienizare a acestora  a spus Drăgoi.

Au fost verificate cursurile principalelor râuri din județ – Siret, Suceava, Moldova și Bistrița, precum și pâraiele din bazinele hidrografice ale acestor râuri.

Toate primăriile din județ au încheiat contracte cu agenți economici  care au ca obiect de activitate  gestionarea deșeurilor.

În urma verificării salubrizării cursurilor de apă, s-a constatat prezența deșeurilor menajere de tip PET și a crengilor rezultate din toaletarea vegetației de pe cursurile de apă.

Deficiențe majore ( depozite necontrolate de deșeuri și materiale vegetale ) au fost constatate la Vicovu de Sus pe râul Suceava, la Straja pe râul Suceava, la Berchișești pe pâraiele Berchișești și Corlata, la Frasin pe râul Moldova și pe pârâul Suha și la Brodina pe pârâul Cisti.

De asemenea, au fost identificate depozitări de bușteni ( circa 20 mc. ) în albia pârâului Cisti, în comuna Brodina.

Drăgoi a menționat că în toate cazurile au fost date avertismente și termene pentru eliminarea neconformităților.

 

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 27 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 27, 2017 @ 1:46 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string MyyrEv to the field below: