Participare de prestigiu la ediția inaugurală “Dinastia Lovineștilor” de la Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Participare de prestigiu la ediția inaugurală “Dinastia Lovineștilor” de la Fălticeni

De    •   Publicat acum 2 ani, 26 aprilie 2017   •   1 comentariu

 

Vineri și sâmbătă, Muzeul de Artă  Ion Irimescu Fălticeni și Asociația Culturală  Text și discurs religios Iași, în parteneriat cu Institutul de Teorie și Istorie Literară  George Călinescu  al Academiei Române organizează, la Fălticeni, ediția inaugurală a conferinţei naţionale  Dinastia Lovineștilor.

Lucrările se vor desfăşura vineri în sala  Pictor Aurel Băeșu  cu începere de la ora 9, în deschiderea conferinţei, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Pimen urmând să ofere binecuvîntarea participanților la simpozion.

Sesiunea solemnă va fi urmată de comunicarea de plen Posteritatea critică a lui E. Lovinescu  rostită de către acad. Eugen Simion și de o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene  ( moderatori : acad. Eugen Simion, prof. dr. Mircea Martin ).

Comunicările pe secțiuni (  Lovineștii în literatură  și Literatura și arta  ), la care și-au anunțat participarea peste 25 de personalități din lumea criticii literare și de artă, se vor desfășura sîmbătă, în aceeași locație, cu începere de la ora 9.

La manifestările de la Fălticeni au confirmat participareaGheorghe Chivu membru corespondent al Academiei Române, Lucian Chișu director adjunct al Institutului de Istorie și Teorie Literară G. Călinescu al Academiei Române, Nicolae Mecu, Bianca Cernat, Oana Soare,Alexandra Ciocarlie – toți cerc. șt. dr., Institutul de Istorie și Teorie Literară G. Călinescu al Academiei Române,Ioan Cristescu director al Muzeului Național al Literaturii Române din București, Pavel Șușară președinte al Asociației Experților și al Evaluatorilor de Artă din România, Bogdan Crețu director al Institutului de Filologie Română A. Philippide din Iași al Academiei Române și Grigore Ilisei, scriitor și journalist fălticenean.

Programul va include decernarea titlului de cetățean de onoare al orașului academicianului Eugen Simion, vizitarea mănăstirilor Probota și Slatina.

 

ALMA GAVRIL

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 26 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 26, 2017 @ 6:33 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. abi spune:

  Frumoasa initiativa, totusi …. e “ciudat” ca pe site-ul muzeului nu scrie nimic despre asta … aparent din martie pana acum nu au mai avut evenimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string y00N4t to the field below: