Continuă lucrările la rețelele de apă și canalizare din Fălticeni și Rădăuți - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Continuă lucrările la rețelele de apă și canalizare din Fălticeni și Rădăuți

De    •   Publicat acum 2 ani, 26 aprilie 2017   •   Fara comentarii


Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a semnat contractul de finanțare privind fazarea proiectului de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava, în valoare de 32,19 milioane lei.

Proiectul este cofinanțat din fonduri europene, prin Program Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 23,88 milioane lei.

Proiectul vizează continuarea și finalizarea lucrărilor privind reabilitarea sistemului de apă și a sistemelor de colectare a apei uzate în Fălticeni și Rădăuți : reabilitarea conductelor de aducțiune de la sursele de apă de suprafață și subterană și a stațiilor de tratare a apei, reabilitarea și extinderea rezervoarelor de apă, a stațiilor de pompare, de hidrofor, contorizare și a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare și epurare a apelor uzate.

Circa 7.766 de persoane vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă și de o mai bună tratare a apelor uzate, în urma implementării proiectului.

În etapa a doua a proiectului sunt prevăzute reabilitarea și extinderea a 6,2 km de rețea de distribuție a apei și 3 rezervoare de apă reabilitate.

Sunt prevăzute, totodată, reabilitarea a 0,7 km de rețele de canalizare, extinderea și reabilitarea stației de ape uzate.

Investițiile pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și ape uzate vor fi puse în aplicare de ACET Suceava.

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 26 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 26, 2017 @ 6:31 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string l7rR1H to the field below: