Pădurar din Marginea cercetat pentru fals, după ce a încercat să scape un șofer care transporta ilegal bușteni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Pădurar din Marginea cercetat pentru fals, după ce a încercat să scape un șofer care transporta ilegal bușteni

De    •   Publicat acum 3 ani, 25 aprilie 2017   •   Fara comentarii

 

Ieri, o patrulă de poliţie din cadrul Postului Volovăț a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară care transporta lemn rotund rășinoase și se deplasa spre comuna Marginea.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 47 de ani din Marginea și a prezentat polițistului documentele autoutilitarei și cele personale, declarând că nu deține documente legale în privința materialului lemnos.

Efectuându-se verificări a rezultat că pentru cantitatea de material lemnos transportată nu este înregistrat niciun aviz de însoțire.

S-a solicitat conducătorului auto să transporte materialul lemnos la locul de depozitare aparținând O.S. Marginea, pentru a fi descărcat.

De asemenea, s-a solicitat sprijin de specialitate de la IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, precum și de la Garda Forestieră Suceava.

După ce autoutilitara a fost condusă la locul de depozitare, s-a prezentat  un bărbat de 42 de ani, pădurar în cadrul O.S. Marginea, care a prezentat avizul de însoțire primar emis după ora identificării de către patrula de poliţie.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 31 mc. lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodie pe bază de proces-verbal maistrului silvic în cadrul O.S. Marginea.

Întrucât cantitatea de material lemnos a fost transportată fără proveniență legală, societatea comercială la care era angajat bărbatul a fost amendată cu 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 10.000 lei a fost confiscat.

S-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 40.000 euro, proprietatea societăţii comerciale, care a fost lăsată în custodie Direcției Silvice Suceava.

S-a întocmit dosar penal în care pădurarul de 42 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

 

 

 –

 

SORIN NICA

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 25 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 25, 2017 @ 7:06 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SLuc32 to the field below: