DSP Suceava atrage atenția asupra vaccinărilor: “Sprijinul politic puternic pentru vaccinare trebuie menţinut” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DSP Suceava atrage atenția asupra vaccinărilor: “Sprijinul politic puternic pentru vaccinare trebuie menţinut”

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 aprilie 2017   •   Fara comentarii

În perioada 24 – 30 aprilie, cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării, Direcția de Sănătate Publică Suceava va derula acțiuni pentru creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în privinţa importanţei vaccinării.

Prin mesajul   Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii   se amintește că  factorii de decizie politică trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării pe tot parcursul vieţii şi necesitatea de a asigura vaccinuri pentru persoanele de toate vârstele.

Sprijinul politic puternic pentru vaccinare trebuie menţinut, altfel Europa riscă reapariţia bolilor foarte contagioase care duc la îmbolnăviri, dizabilităţi şi decese, care vor pune o povară considerabilă asupra sistemelor de sănătate”.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii în colaborare cu Compartimentul de Supraveghere Epidemiologica și Control Boli Transmisibile.

Pe siteul DSP Suceava vor fi postate, la secțiunea Promovarea sănătății,  materiale și broșuri informative.

De asemenea DSP se va ocupa de informarea medicilor de familie despre Săptămâna Europeană a Vaccinării 2017.

Distribuirea de materiale informative pentru grupurile țintă ( părinți și populația generală ) se va face direct prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul asistenților medicali comunitari și a mediatorilor sanitari rromi.

 

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 21, 2017 @ 5:46 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3V40Ut to the field below: