Academicianul Eugen Simion, cetățean de onoare al municipiului Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Academicianul Eugen Simion, cetățean de onoare al municipiului Fălticeni

De    •   Publicat acum 1 an, 20 aprilie 2017   •   1 comentariu

*el va participa, săptămâna viitoare, la conferința “Dinastia Lovineștilor”

Academicianul Eugen Simion  ( foto ),  președinte al secției de filologie și literatură română a Academiei Române și director al Institutului de Istorie și Teorie Literară  G. Călinescu,  a confirmat prezența la prima ediție a conferinței  Dinastia Lovineștilor.

În cadrul unei ședințe a Consiliului Local, Simion va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Fălticeni.

Manifestarea va avea loc pe 28 și 29 aprilie la Muzeul de Artă  Ion Irimescu  Fălticeni și este organizată Asociația Culturală  Text și discurs religios  Iași.

Simion va susține comunicarea de plen  Posteritatea critică a lui Eugen Lovinescu,  după care este programată o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene.

La comunicările pe secțiuni și-au anunțat participarea peste 25 de personalități din lumea criticii literare și de artă, printre care Gheorghe Chivu – membru corespondent al Academiei Române, Mircea Martin – membru corespondent al Academiei Române, Lucian Chișu – director adjunct al Institutului de Istorie și Teorie Literară al Academiei Române și publicistul Grigore Ilisei.

MIHAI SPÎNU

Ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Mediafax

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 20 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 20, 2017 @ 12:36 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Alex. Ștefănescu, Istoria literaturii române: “După 1989, conferențiarul fără viitor de altădată accede repede la titluri înalte, culminând cu acela de președinte al Academiei Române. El nu aderă la vreun partid politic, dar își manifestă preferința pentru Ion Iliescu, fostul demnitar comunist care ajunge președinte al României, în mod paradoxal, exact după prăbușirea comunismului. Deși explică în repetate rânduri că este vorba de o simpatie față de omul Ion Iliescu și nu de o opțiune politică, Eugen Simion pierde mult din creditul de care se bucura pe vremuri în rândurile intelectualilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string s3nGXR to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com