Platforma și soclul statuii lui Ștefan cel Mare, reabilitate în regim de urgență.  Monumentul a devenit periculos pentru vizitatori - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Platforma și soclul statuii lui Ștefan cel Mare, reabilitate în regim de urgență.  Monumentul a devenit periculos pentru vizitatori

De    •   Publicat acum 1 an, 19 aprilie 2017   •   Fara comentarii

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a anunțat, azi, că platforma și soclul statuii lui Ștefan cel Mare vor fi reparate în regim de urgență, după care se va reabilita și statuia propriu-zisă.

În urma unei inspecții efectuată de reprezentanții administrației locale, Direcției pentru Cultură și Inspecției în Construcții s-a concluzionat că  se impune intervenția de urgență pentru asigurarea stabilității monumentului”.

“Vom ataca, într-o primă fază, soclul și platforma, urmând ca statuia să urmeze toate celelalte trasee normale, legale, de avizare de la Ministerul Culturii.

În perioada următoare vom scoate autorizație de construcție și vom trece la reabilitarea acestui monument foarte important, dar care este foarte periculos în măsura în care oamenii de apropie de el, sunt acele bucăți de la basorelief care se pot desprinde oricând”  a declarat Lungu.

În martie anul trecut, consilierii locali au aprobat proiectul referitor la refacerea statuii lui Ștefan cel Mare, valoarea lucrărilor fiind de 1.331.520 lei.

Amenajarea platformei se va face pe 1.040 metri pătrați, vor fi montate 16 proiectoare led, 20 de proiectoare în pavaj și 20 de stâlpi de iluminat ornamental.

Statuia din bronz a lui Ștefan cel Mare are 23 de metri înălțime și 39 de ani vechime, fiind opera sculptorului Iftimie Bârleanu.

 

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 19 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 19, 2017 @ 12:27 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string 6BMcql to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com