Consumul de broadband din România, generat cu precădere de internetul fix - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Consumul de broadband din România, generat cu precădere de internetul fix

De    •   Publicat acum 3 ani, 5 aprilie 2017   •   Fara comentarii

“Prin intermediul celor 19 milioane de conexiuni de internet fix și mobil în bandă largă din România, utilizatorii au generat în primele 6 luni ale anului trecut un trafic de aproape 2,7 milioane de TB.

Deși tot mai multe persoane utilizează mobilul sau tableta pentru a accesa internetul, traficul pe aceste echipamente reprezintă doar 3 % din total.

În viitor, este de așteptat ca România să urmeze trendul previzionat la nivel european, și anume traficul de date mobile să crească vertiginos ( de 8 ori până în 2020 ), iar acesta să se realizeze cu precădere pe smartphone-uri și tablete, în detrimentul laptopurilor”  a declarat azi Eduard Lovin, director executiv reglementare ANCOM în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului WeLoveDigital.

Conexiunile mobile de bandă largă de pe care s-a realizat trafic în prima jumătate a anului 2016 au crescut cu 15 %, până la 14,8 milioane, în timp ce conexiunile fixe au avut o creștere de 5 %, până la 4,3 milioane, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Conectarea la internet fix în bandă largă se face la rate de viteze de transfer mari și foarte mari în România, folosind o infrastructură performantă care permite ca mai mult de jumătate ( 56 % ) dintre conexiunile fixe să atingă viteze best-effort de cel puțin 100 Mbps, 31 % viteze best-effort între 10 Mbps și 100 Mbps, doar 13 % fiind conexiuni care permit viteze de 10 Mbps sau mai mici.

În acest context, statisticile europene de la jumătatea anului 2016 arată că România se situează pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul de conexiuni de cel puțin 100 Mbps.

 

 

MIHAELA BRACON

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 5 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 4, 2017 @ 10:28 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jZ3HDB to the field below: