Comitetul Consultativ al Convenției-Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale din cadrul Consiliului Europei în vizită la Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Comitetul Consultativ al Convenției-Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale din cadrul Consiliului Europei în vizită la Suceava

De    •   Publicat acum 3 ani, 5 aprilie 2017   •   Fara comentarii

Ieri după-amiază, la Palatul Administrativ Suceava a avut loc vizita Comitetului Consultativ al Convenției-Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale din cadrul Consiliului Europei, formată din 4 experți  din Bosnia, Slovacia și Lituania în vederea evaluării modului de îndeplinire a angajamentului asumat de statul român prin Conventia-Cadru.

Au fost prezenţi prefectul Mirela Adomnicăi,directorul Direcţiei Generale de Afaceri Europene şi Relatii Internationale din MAI Corneliu Alexandru, vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc, prorectorul USV Ştefan Purici, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai primăriilor şi consiliilor locale din Cacica şi Siret  precum şi reprezentanţi ai  minorităţilor de ucraineni, poloni şi rromi din judeţ, ce au prezentat date statistice privind învăţământul preuniversitar şi universitar în limba maternă, respectarea patrimoniului cultural, tradiţional, religios şi administrativ al minorităților.

Potrivit unui comunicat, au fost conturate câteva concluzii cu privire la aplicarea de către autorităţile locale a Convenţiei-Cadru, concluziile finale urmând a fi transmise de către experții Comitetul Consultativ, Guvernulul României.

De asemenea, au fost prezentate îmbunătăţiri în ceea ce privesc relaţiile intercomunitare locale, promovarea unui climat de mai mare toleranţă faţă de minorităţi, un cadru instituţional adecvat.

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 5 aprilie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 4, 2017 @ 10:51 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string yofiUW to the field below: