62 de culturi de legume și fructe românești primesc cea mai prestigioasă certificare de calitate din lume - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

62 de culturi de legume și fructe românești primesc cea mai prestigioasă certificare de calitate din lume

De    •   Publicat acum 3 ani, 28 martie 2017   •   Fara comentarii

62 de culturi românești de legume și fructe vor fi certificate internațional pentru calitate, în acesat an, ca urmare a programului național demarat de  Kaufland  România în vederea dezvoltării agricultorilor locali.

Programul îi sprijină pe fermierii români de legume-fructe să obțină cea mai prestigioasă și răspândită certificare de calitate și siguranță alimentară din lume pentru produsele lor, GLOBALG.A.P. ( Good Agricultural Practices ).

Aceasta asigură producătorilor, printre altele, accesul la mai multe piețe noi de desfacere – atât locale, dar și internaționale, permițând exportul produselor românești oriunde în lume.

Culturile aparțin celor 18 fermieri români care au absolvit programul derulat de  Kaufland  România în parteneriat cu consultanți specializați, în perioada ianuarie – martie 2017.

Producătorii au beneficiat de ateliere educaționale, activități aplicate de analiză pe teren și planuri personalizate de dezvoltare.

Toți cei 18 producători primesc sprijinul financiar din partea Kaufland  România pentru obținerea certificării.

Printre culturile românești a căror calitate va fi recunoscută internațional în acest an se numără cartofii, ceapa, vinetele, roșiile, castraveții, varza, sfecla roșie, păstârnacul, morcovii, ardeii, salata, spanacul, verdețurile, ciupercile, ridichile negre, pepenii verzi și galbeni, țelina, conopida, dovleceii, mazărea, dovleacul, merele, perele, gutuile, prunele, căpșunele, zmeura, cireșele, piersicile și caisele.

Treptat, toate aceste produse certificate GLOBALG.A.P. vor fi disponibile pe rafturile magazinelor  Kaufland.

 

DANIELA SPIRIDONESCU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 28 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 27, 2017 @ 10:16 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string tFZgZd to the field below: