Psihologii cer alegeri democratice în Colegiul Psihologilor din România - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Psihologii cer alegeri democratice în Colegiul Psihologilor din România

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 martie 2017   •   Fara comentarii

Asociaţia Română pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică şi Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ apreciază că, în sfârşit, după 12 ani, Colegiul Psihologilor din România ( CPR ) funcţionează ca un sistem normal, în care breasla nu mai acceptă abuzuri şi cere alegeri democratice.

Un comunicat de presă arată că  “tentativa de fraudare a alegerilor la nivelul conducerii administrative a CPR i-a determinat pe psihologi să fie mai uniți ca niciodată, să dorească instaurarea democrației și abolirea dictaturii, care tronează de mai bine de 12 ani la cel mai înalt for reprezentativ al breslei.

Prin schimbarea regulilor alegerilor după începerea acestora, prin emiterea a nu mai puțin de 19 decizii și a numeroase comunicate, directorul general CPR, Ştefan Iulian Laurenţiu  a acționat premeditat pentru eliminarea tuturor candidaților respectabili şi apreciați de întreaga comunitate profesională şi academică.

Din multitudinea de decizii abuzive reiese clar faptul că lipsește una singură, cea mai importantă : aceea de numire a lui Ştefan Iulian Laurenţiu drept preşedinte”.

În acest context, psiholog principal Anghel Ilie Grădinaru, preşedintele Asociaţiei Române pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică  este de părere că Ştefan Iulian Laurenţiu încă nu a înţeles cine îşi decide reprezentanţii într-o comunitate profesională şi nu a făcut decât să-şi urmărească interesul propriu, nu pe cel al breslei din care pretinde că ar face parte.

De cealaltă parte, presedinţele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ, prof. univ. dr. Mihaela Rus, psiholog principal, apreciază că invalidarile numeroşilor candidaţi pe diferite poziţii de conducere, în consiliu şi în comitetul director sunt abuzive, neexistand nicio justificare legală pentru acestea.

“S-a creat o situaţie fără precedent, parcă ne-am întors în epoca comunistă când aşa-zişii nomenclaturişti decideau cine au drept de reprezentare şi cine nu.

Actuala conducere uită că trăim în democraţie, unde breasla psihologilor trebuie să-şi aleagă prin vot reprezentanţii, dar îmbucurător este faptul că minunaţii colegi din ţară au reacţionat imediat la aceste nedreptăţi.

Mai mult decât atât, majoritatea psihologilor care şi-au depus candidatura sunt persoane cu o imagine profesională impecabilă, cadre universitare,  specialişti care participă la congrese naţionale şi internaţionale şi este ilegal să li se invalideze candidatura fără o motivaţie concretă pe baza legislatiei in vigoare.

Nu avem cazier, nu suntem condamnaţi, nu ne-a interzis vreo instanţă dreptul de a candida, deci nu înţeleg unde este problema”   afirmă ea.

 

TĂNASE TASENȚE

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 27, 2017 @ 6:09 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 11WFTE to the field below: