Partidul Verde le cere reprezentanților Schweighofer să spună public câți ani a achiziționat compania lemn de la furnizorii certați cu legea - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Partidul Verde le cere reprezentanților Schweighofer să spună public câți ani a achiziționat compania lemn de la furnizorii certați cu legea

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 martie 2017   •   Fara comentarii

Săptămâna aceasta, într-o nouă încercare de a-și spăla imaginea în ochii opiniei publice, reprezentanții Holzindustrie Schweighofer cu sediul în Rădăuți au anunțat că au renunțat la colaborarea cu 79 de furnizori de lemn, care nu respectau politica de achiziții a firmei.
Astfel, deși directorii companiei au fost surprinși cu camerele de filmat ascunse în timp ce încurajau achiziția de lemn exploatat ilegal și erau părtași prin proprii angajați la jaful din pădurile României, Holzindustrie aruncă acum pisică în curtea furnizorilor.

Nici reprezentanții Partidului Verde nu s-au lăsat păcăliți de exercițiul de imagine aplicat și le-au cerut austriecilor să spună public cât lemn au achiziționat și câți ani au colaborat cu aceștia. “Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că una din măsurile luate de către compania Holzindustrie Schweighofer, cea de a renunța la colaborare cu 79 de furnizori din motivul că nu respectau politica de achiziții a firmei, bănuim noi că nu au o transparență de proveniență a lemnului, ne arată faptul că însuși compania austriacă acceptă mascat existența unor probleme legale în aprovizionarea cu lemn. Cu alte cuvinte, austriecii au mâncat usturoi, dar nu le miroase gura. Greu de crezut!
După rezilierea/renunțarea acestor contracte, compania Holtz, pentru a demonstra că au o transparență măcar semi totală, ar trebuii să ne spună public cât timp au lucrat cu acele firme și ce cantitate de lemn au introdus în fabrică prin cei 79 de furnizori”, a precizat președintele filialei Suceava a Partidului Verde, Dan Acibotăriță.

 

SERGIU JIPA

ZIARULDEPENET.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 19, 2017 @ 1:28 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string z0bvgy to the field below: