Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava și-a recunoscut vina. Camelia Chitul a fost condamnată cu suspendare pentru trafic de influenţă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fosta șefă a Casei de Pensii Suceava și-a recunoscut vina. Camelia Chitul a fost condamnată cu suspendare pentru trafic de influenţă

De    •   Publicat acum 3 ani, 16 martie 2017   •   1 comentariu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a Cameliei Chitul, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, urmărită penal sub control judiciar, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ambele în formă continuată.

În perioada 16.05.2016 – 27.10.2016, în contextul organizării alegerilor locale și parlamentare, ea a pretins și primit de la o persoană ( martor în cauză ) aflată în subordinea sa, sub pretextul unei contribuții pentru PNL, suma totală de 4.000 lei.

În schimbul banilor respectivi, inculpata i-a promis martorului că îl va menține și pe viitor în funcția pe care acesta o deținea în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava.

În același context, inculpata a invocat și faptul că are influență asupra conducerii Casei Naționale de Pensii.

În lunile noiembrie 2016 și ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava, Chitul i-a solicitat aceluiași martor ca, în virtutea calității sale de președinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziție subiectele propuse pentru susținerea concursului, precum și răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Subiectele respective au fost cerute de inculpată cu scopul de a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susținerii examenului.

Ca urmare a acestor demersuri, postul respectiv a fost ocupat de candidatul căruia i-au fost oferite subiectele.

În prezența apărătorului ales, Chitul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv un an și 9 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a deţine funcţia de director la nivelul caselor judeţene de pensii.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Chitul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Dosarul de urmărire penală cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Suceava, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă, precum și confiscarea de la inculpată a sumei de 4.000 lei, reprezentând obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.

 

SORIN NICA

Sursa foto: Radio Top

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 16 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 16, 2017 @ 3:47 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Gust amar spune:

  Functionarii condamnati nu ar mai trebui sa lucreze la stat. Nu dureaza mult si o vedem cum se “lipeste” de un post in administratie ca e …indispensabila sistemului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Q6u4kr to the field below: