Dublare a cererilor de pașapoarte temporare în județul Suceava, după eliminarea unor taxe - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Dublare a cererilor de pașapoarte temporare în județul Suceava, după eliminarea unor taxe

De    •   Publicat acum 3 ani, 16 martie 2017   •   Fara comentarii

 

Cu prilejul Zilei Pașaportului, Prefectura Suceava reamintește că, din data de 31.12.2008,  România,  ca stat membru UE, a început să emită paşapoarte simple electronice.

Din februarie 2010 se pot depune documente, respectiv obţine paşapoarte simple electronice / temporare şi la misiunile diplomatice ale României în străinătate.

Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minori cu vârsta sub 12 ani – 3 ani.

Termenul de eliberare este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 258 lei pentru paşapoartele cu valabilitate 5 ani, respectiv 234 lei pentru cele cu valabilitate 3 ani.

Persoanele care trebuie să călătorească urgent în străinătate pot depune concomitant / separat cerere pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar.

Valabilitatea acestui document este de 12 luni, taxa – 98 lei, iar termenul de eliberare, între 2 ore şi 3 zile lucrătoare.

In judeţul Suceava, sistemul de emitere a noilor tipuri de paşapoarte a fost introdus la data de 23.11.2009.

De atunci, prin ghişeele serviciului și la punctul de lucru mobil din municipiul Rădăuți s-au soluţionat 130.020 cereri pentru paşapoarte simple electronice şi 103.455 cereri pentru paşapoarte simple temporare.

De asemenea, s-au verificat si aprobat 33.621 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice depuse la misiunile diplomatice ale României din străinătate.

Ca nota generală, în cei 7 ani, s-a constatat o creștere treptată a solicitărilor de pașaport electronic, în anul 2016 procentul fiind de 68 % din totalul cererilor.

După 1.02.2017, când s-au eliminat o serie de taxe, costul pașaportului temporar a scăzut de la 218 lei la 96, motiv pentru care s-a constatat o dublare a solicitărilor pentru acest tip de document.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 16 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 16, 2017 @ 11:48 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string l1AI0m to the field below: