DNA Suceava, acțiune penală în cazul primarului de Botoșani Cătălin Flutur - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DNA Suceava, acțiune penală în cazul primarului de Botoșani Cătălin Flutur

De    •   Publicat acum 3 ani, 16 martie 2017   •   1 comentariu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Cătălin Flutur, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit în formă continuată.

În perioada 30.11.2006 – 19.12.2011, Flutur, în calitate de primar și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668 m.p., proprietatea Consiliul Local Botoşani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional.

În cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor 3 acte adiționale, el a diminuat ilegal ( sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare ) redevența datorată de cesionar instituției publice pe care o reprezenta.

Acest demers a avut drept consecință prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 16 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 16, 2017 @ 2:43 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Gust amar spune:

  Abuz in serviciu? Asta nu se pune. A promis Dragnea la intalnirea primarilor ca elimina pedepsele pentru abuz in serviciu. Si drept rasplata a marit salariile la toti primarii.
  Si cu leafa mare si cu libertate de … miscare. Asa da conditii pentru primari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wrzpMG to the field below: