Protest spontan la APM Suceava: angajații sunt nemulțumiți că salariile lor au rămas la nivelul anului 2009 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Protest spontan la APM Suceava: angajații sunt nemulțumiți că salariile lor au rămas la nivelul anului 2009

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 martie 2017   •   1 comentariu

FOTO: Ziarul de pe Net

S-au săturat să fie plătiți la nivelul anului 2009, în vreme ce colegii lor din alte instituții publice au beneficiat de majorări substanțiale.

Salariații Agenției de Protecția Mediului Suceava anunță întreruperea programului de lucru astăzi, 14.03.2017, între orele 10.00 – 12.00, manifestându-și nemulțumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, le diminuează nivelul de trai.

“În prezent, salariile angajaților APM Suceava sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând la nivel național,1845 de salariați în prezent. Chiar dacă numeric suntem nesemnificativi la nivel național, activitatea pe care o desfășurăm este de imporanță strategică pentru asigurarea bunei direcții de dezvoltare a acestei țări. În majoritate covârșitoare ocupăm funcții publice și desfășurăm activități deosebit de specializate, care necesită pregătire profesională continuă și multidisciplinară, fiind singura categorie de funcționari publici care implementează, monitorizează, verifică și controlează ampla legislație din domeniul protecției mediului, legislație pe care o conexăm permanent cu cea complementară din domeniile administrație publică, sănătate publică și veterinară, fitosanitară, urbanism, protecția apelor și pădurilor, pescuit și vânătoare”, au transmis reprezentanții salariaților din APM Suceava.

Ei mai spun că s-au adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Suceava, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului cât şi Ministerului Mediului,  în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale, dar până la acest moment revendicările lor nu au fost soluționate în nici un fel, “asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.”

Salariații de la APM spun că sunt decişi să declanșeze conflictul colectiv de muncă întrerupând activitatea pe timp nelimitat dacă revendicările lor nu vor fi soluționate favorabil,

“Considerăm că protecția mediului este o datorie a fiecărui cetățean al României și în mod deosebit al autorităților de mediu, care fiind ignorată în continuare de guvernanți va afecta sănătatea și chiar viața fiecăruia dintre noi”, au mai spus reprezentanții protestatarilor.

 

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 14, 2017 @ 10:03 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. un cetatean spune:

  Invatamantul, sanatatea, politia si armata conteaza si ar trebui sa aiba salarii mari. Pentru astia care stau prin birouri si nu produc nimic inafara de CO2, salariul minim pe economie e destul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QJ9VV2 to the field below: