Pique-nique poétique #Haikunoi 2017 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Pique-nique poétique #Haikunoi 2017

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 martie 2017   •   Fara comentarii

Evenimentul Pique-nique poétique #Haikunoi (ediția a III-a) face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franței și de operatorul său cultural, Institutul Francez din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naţionale. Picnicul Poetic Francofon va avea loc simultan în numeroase oraşe şi sate din România, atrăgând participanţi de toate vârstele, cu ocupaţii dintre cele mai diverse.

Datorită solicitărilor făcute de cadrele didactice de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea „Ştefan cel Mare” se implică şi în acest an în evenimentul propus de Institutul Francez, invitându-i pe francofonii si francofilii suceveni, pe toți pasionații de poezie (în principal studenți, dar și grupuri de elevi de la liceele din oraș, profesori de limbă franceză, angajați francofoni de la întreprinderile din județul Suceava etc.), să scrie un haiku în limba franceză, să-l posteze pe o reţea de socializare (Facebook, Twitter) folosind hashtag-ul #Haikunoi2017 şi să-l prezinte celorlalţi participanţi în timpul picnicului convivial care va avea loc luni, 20 martie, între orele 12 şi 14, în faţa corpului A al Universităţii. (Dacă plouă, picnicul se va desfăşura în holul corpului E).

Contribuțiile internauților din întreaga ţară – haikuuri, diverse imagini (desene, picturi), fotografii şi înregistrări de la eveniment – se vor concretiza într-un evantai intertextual în spațiul virtual #Haikunoi2017, purtând (în)semnele personale ale creativității și sensibilității poetice ale fiecărui vorbitor de limba franceză.

Această manifestare culturală reprezintă un mod creativ de a sărbători Francofonia. Scopul principal este acela de a facilita schimburile de idei între francofonii și francofilii suceveni referitoare la limba franceză și la valorile a căror transmitere e încurajată de învăţarea ei, dar și de a promova plurilingvismul și interacțiunile culturale.

“Studenţii şi profesorii suceveni vor avea onoarea şi bucuria de a-l întâlni din nou, cu ocazia Picnicului Poetic #Haikunoi2017, pe domnul Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din România şi iniţiatorul acestui minunat eveniment, care a reuşit, la ediţiile precedente, să le amintească participanţilor cât de vitalizantă este poezia, cât de repede poate ea transforma zilele mohorâte în lumină învăluitoare”, au transmis reptrezentanții USV Suceava.

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 14, 2017 @ 10:46 am
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6N4RUU to the field below: