Individul acuzat că a ucis cu bestialitate o bătrână din Milișăuți, trimis în judecată în stare de libertate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Individul acuzat că a ucis cu bestialitate o bătrână din Milișăuți, trimis în judecată în stare de libertate

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 martie 2017   •   1 comentariu

*Vasile Vlăduț Pușcașu din Arbore este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava că  în urmă cu 3 ani, când avea 15 ani, a tâlhărit-o, batjocorit-o și, apoi, a ucis-o pe Garofina Moțoc (70 ani) din Milișăuți

*Crima s-a petrecut în anul 2014, dar abia la începutul acestui an a fost prins adevăratul criminal, după ce acesta a picat testul poligraf

*Infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată: tâlhărie calificată și tentativă la infracțiunea de viol

 

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Vlăduț Pușcașu, din comuna Arbore, minor la data comiterii faptei, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la infracțiunea de viol.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de polițiști, în ziua de 17 mai 2014 inculpatul s-a deplasat cu o mașină de ocazie din localitatea de domiciliu în orașul Milișăuți cu intenția de a pătrunde în locuința victimei, o bătrână de 70 ani, și de a sustrage bani ori bunuri din interior.

Pușcașu a  pătruns pe poartă în curtea locuinței victimei, de pe o stivă cu balast a luat asupra lui un leaț (o bucată de scândură cu o lungime totală de aproximativ 50 cm) după care a pătruns în interiorul locuinței pe ușa de acces ce era întredeschisă. Ajuns în interior, inculpatul a căutat prin încăperi de unde a găsit și sustras o bluză de damă de culoare neagră, câteva pungi conținând făină precum și două pixuri ce se aflau pe un televizor. A pus bunurile într-o sacoșă după care, prin holul imobilului a ajuns în bucătărie. Aici, după îndelungi căutări a găsit în sertarul unui dulap  suma de 700 lei   pe care și-a însușit-o.

În momentul în care minorul intenționa să părăsească imobilul, a fost surprins de Garofina Moțoc, și pentru a-și asigura scăparea și să rămână cu bunurile sustrase, Vasile Vlăduț Pușcașu i-a aplicat victimei mai multe lovituri de pumni la nivelul feței, urmare a acestora victima fiind proiectată la sol, în bucătărie.

Inculpatul a continuat să mai lovească victima de câteva ori, i-a aplicat lovituri cu electroșocul lanternei după care, profitând de poziția în care se afla și lipsa ei de apărare a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, lucru care nu s-a întâmplat datorită lipsei erecției. Apoi inculpatul a recurs la un gest obscen introducând în vaginul victimei obiectul vulnerant pe care îl luase din curtea locuinței, în timp ce cu o mână îi obtura căile respiratorii pentru a nu țipa, cauzând astfel  în scurt timp decesul victimei.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare, sufocare; leziunile de violenţă constatate necroptic s-au putut produce prin: cele din regiunea peerionozonală şi masetero-mandibulară prin comprimare cu mâna; cele din regiunea cervicală, prin comprimarea gâtului cu laţ din material textil moale; cele abdominale posibil prin acţiunea curentului electric – posibil aparat electroşoc; leziunile anale şi vaginale au putut fi produse în condiţiile unei posibile agresiuni sexuale; restul leziunilor prin lovire cu şi de corpuri dure şi cu corp alungit.

 

*A încercat să dea vina pe altcineva

 

Vasile Vlăduț Pușcașu a dat vina pe un prieten, alături de care a comis mai multe furturi, Vasile Mădălin Pașcu, despre care a spus că l-a luat și dus în comuna Milișăuți pentru a intra în locuința bătrânei. De altfel, Pașcu a fost arestat din luna mai până în luna august 2014, sub suspiciunea de comiterea faptelor după ce Pușcașu a declarat că erau împreună cân primul a ucis-o pe bătrână. După analizarea probelor biologice, în locuința victimei nu s-a descoperit nicio urmă a trecerii lui Vasile Mădălin Pașcu și a fost luat în colimator Pușcașu, care până la urmă și-a recunoscut faptele.

 

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 14, 2017 @ 1:15 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga spune:

  “Justiţie” românească! După mine, atît criminalul, cît şi judecătorul, desigur şi procurorul dacă nu şi-a “construit” acuzarea “beton”, ar trebui să împartă o baracă împreună vre-o 25 de ani. Zic baracă, nu cameră! La muncă, în colonii, împăduriri, construcţii de canale de irigaţii ş.a.m.d…nu la tv, pe teren de sport…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kFC4JJ to the field below: