Percheziții și arestări în zona Rădăuți într-o acțiune de identificare a posesorilor ilegali de arme letale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Percheziții și arestări în zona Rădăuți într-o acțiune de identificare a posesorilor ilegali de arme letale

De    •   Publicat acum 3 ani, 12 martie 2017   •   Fara comentarii

*În perioada 08 – 11 martie 2017 , poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava  au desfăşurat cea mai amplă acţiune din acest an în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală acelor care nu respectă legislaţia în domeniu.

*Au fost executate 2 percheziţii domiciliare, o persoană fiind reţinută şi introdusă în arestul IPJ Suceava, faţă de un alt bărbat dispunându-se măsura controlului judiciar.

*Au fost confiscate 4 arme letale, zeci de elemente de muniţie, arme albe, accesorii.

 

 

 

Sâmbătă, 11.03.2017, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava  au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui  bărbat de 45 de ani, din comuna Sucevița, unde au identificat 2 arme letale, confecționate artizanal, cu țevi originale, ambele cu lunete originale, 37 cartușe de diverse calibre, 10 dispozitive de prindere a lunetei, alte două lunete, precum și mai multe piese de armă, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, bărbatul de 45 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.

 

De asemenea, în cadrul acţiunii, polițiștii au obținut date și informații cu privire la faptul că  un bărbat de 67 ani şi fiul său de 32 ani, ambii din comuna Bilca, dețin ilegal la domiciliu două arme letale, respectiv o armă de vânătoare și un pistol cu glonț, pentru care intenționează să achiziționeze muniție.

În urma probatoriului administrat în cauză, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rădăuţi, a emis un mandat de percheziție domiciliară, la locuința celor doi.

Mandatul a fost pus în executare la 08.03.2017 şi polițiștii au descins la domiciliul celor doi, unde, în bucătăria locuinței au identificat cele două arme care erau încărcate cu cartuş pe ţeavă, la momentul în care au fost găsite.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Procurorul de caz a opinat pentru cercetarea în stare de libertate a bărbaţilor și aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere penală a acestora.

 

“Poliţiştii atrag atenţia cu privire la respectarea legislaţiei dar şi cu privire la pericolele deţinerii ilegale ale unor astfel de arme letale, mai ales în condiţiile în care unele au fost identificate cu glonţ pe ţeavă în locuinţe în care se aflau copii putând oricând provoca tragedii”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 12 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 12, 2017 @ 11:41 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string buDtpP to the field below: