Doi elevi ai Colegiului Național "Nicu Gane" au reprezentat județul la faza națională a concursului „Istorie si societate în dimensiune virtuală” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Doi elevi ai Colegiului Național “Nicu Gane” au reprezentat județul la faza națională a concursului „Istorie si societate în dimensiune virtuală”

De    •   Publicat acum 3 ani, 9 martie 2017   •   Fara comentarii

 

Judeţul Suceava a fost reprezentat anul acesta la faza naţională a concursului „Istorie si societate în dimensiune virtuală” de doi elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni – Cosmin Constantin Onofrei (clasa a XII-a H, la secțiunea Istorie, coordonat de profesorii Codrin Bența și Dimitrie Filip) şi David Vultur (clasa a XII-a A, la secțiunea Științe socio-umane, coordonat de profesorii Ioan Caulea și Florin Ilincăi). Ultima fază a acestei competiții s-a desfășurat între 4 și 7 martie la Colegiul Național „Jean Monnet” din Ploiești, aducând în competiție reprezentanți din 35 de județe. Astfel, fiecare județ a avut câte doi reprezentanți, unul la secțiunea Istorie și unul la secțiunea Științe socio-umane. Cele două materiale cu care au participat cei doi elevi au fost intitulate: „Suport multimedia pentru pregătirea examenului de bacalaureat la istorie” pentru secțiunea Istorie și „Psihologie. Folosirea instrumentelor TIC în susținerea performanței” pentru secțiunea Științe socio-umane. În urma deliberării comisiei de evaluare, Cosmin Onofrei a obținut Premiul al II-lea și Premiul Special din partea Universității de petrol și gaze din Ploiești pentru cea mai bună aplicație din concurs, iar David Vultur a obținut Mențiune. Au fost acordate câte 3 premii și 3 mențiuni pentru fiecare secțiune.

„Concursul “Istorie şi societate în dimensiune virtuală” se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii. Concursul are drept scop realizarea unor materiale cu ajutorul computerului pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socio-umane (educaţie civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale). Materialele sunt realizate, la alegere, fie sub forma unor “Pagini Web”, fie sub forma unor “SOFT-uri educaţionale” și sunt create de către elevi numai individual. Performanța elevilor fălticeneni este remarcabilă prin faptul că este prima calificare la faza națională a acestui concurs”, ne-a declarat prof. Ioan Caulea, însoțitorul elevilor la această competiție și coordonator al unuia dintre cei doi elevi.

Acest concurs naţional face parte din Calendarul Olimpiadelor și Concursurilor Naționale finanțate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și a fost lansat în anul 2004 la Iaşi și s-a aflat la a IX-a ediție. Din 2010, concursul are fază națională o dată la doi ani.

 

 

Prof. Ioan Caulea

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 9 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 9, 2017 @ 10:25 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string h5liIu to the field below: