ITM: 122.241 de contracte individuale de muncă active la începutul lunii februarie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ITM: 122.241 de contracte individuale de muncă active la începutul lunii februarie

De    •   Publicat acum 3 ani, 2 martie 2017   •   Fara comentarii

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat în luna ianuarie un număr de 289 controale, din care 213 în domeniul relaţiilor de muncă şi 76 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 83 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 44.000 lei.
În domeniul Relaţiilor de Muncă, inspectorii au efectuat 213 controale, în urma cărora s-au aplicat un număr de 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

Au fost identificate 9 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care 8  aveau contracte individuale de muncă transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal și 1 persoană depistată fără forme legale de angajare.

În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii au constatat mai multe nereguli: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

În domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă au efectuat un număr de 76 controale, în urma cărora s-au aplicat un număr de 72 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 34.000 lei.

Principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost deficienţele privind modul de respectare a procedurilor de cercetare a evenimentelor de către comisiile numite de angajatori, instrucţiuni proprii de securitate şi sănătate în muncă incomplete, nu s-au stabilit prin fişa postului atribuţiile şi răspunderile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru toţi lucrătorii. În luna ianuarie la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate un număr de 12  evenimente.

În registrului general de evidenţă a salariaţilor s-a constatat faptul că la data de 01.02.2017 figurează ca fiind înregistrate un număr de 122.241 contracte individuale de muncă active din care 115.740 pe durată nedeterminată și 6.501 pe durată determinată.

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 2 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 1, 2017 @ 11:27 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Gm7mez to the field below: