Fostul primar de la Slatina a scăpat de cătușe. Judecătorii fălticeneni au respins propunerea de arestare a lui Ilie Gherman - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Fostul primar de la Slatina a scăpat de cătușe. Judecătorii fălticeneni au respins propunerea de arestare a lui Ilie Gherman

De    •   Publicat acum 3 ani, 2 martie 2017   •   Fara comentarii

Și a doua oară a fost cu noroc pentru Ilie Gherman, care a plecat liber acasă chiar dacă procurorii l-au dus în fața instanței și au cerut arestarea lui. Procurorii îl acuză că a împrumutat 11 locuitori din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, cărora le-a eliberat adeverințe de proprietate în scopul obținerii vizei de flotant și a dreptului de vot.

Mai multe detalii AICI.

Magistrații de la Judecătoria Fălticeni au respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, ce viza luarea măsurii arestării preventive faţă de Gherman și a dispus luarea măsurii controlului judiciar sub aspectul infracţiunilor de „fals intelectual în formă continuată” (11 acte materiale) şi „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării”. Pe durata măsurii controlului judiciar Ilie Gherman va trebui să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei din sat/comuna Slatina nr. 281, judeţul Suceava; c) să se prezinte la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare, judeţul Suceava, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Totodată, el are obligația să nu depăşească limita teritorială a judeţului Suceava decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată, să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu inculpaţii Bîrsanu Laura Mariana, Stanciuc Adriana, Alexoaia Melentina, Blanari Daniel Cătălin, Bolohan Petrică Laurenţiu, Ciurariu Iulian-Claudiu, Honceriu Aurel, Stanciu Adriana Ionela, Struţuc Marius-Gabriel, Struţuc Dănuţ Gheorghe şi Vodă Gloria Ramona, participanţi la comiterea infracţiunii de „fals intelectual în formă continuată” şi „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării”, să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu martorii din cauză, să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

În caz de încălcare cu rea–credinţă a obligaţiilor menţionate, se poate lua faţă de el măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, organele de poliţie anterior menţionate având obligaţia de a verifica periodic respectarea de către inculpat a măsurii preventive şi a obligaţiilor ce i s-au impus. Sentința nu este definitivă, putându-se depune contestație în termen de 48 de ore.

 

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 2 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 2, 2017 @ 10:11 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string NGzYsi to the field below: