Explorează universul timpuriu la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Explorează universul timpuriu la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

De    •   Publicat acum 3 ani, 1 martie 2017   •   1 comentariu

 

 

Cercetătorii de la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva), Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cea de a treia ediție a manifestării “LHCb@InternationalMasterclass” în ziua de vineri, 3 martie 2017, începând cu ora 9.30, la Observatorul Astronomic din Suceava. Acest eveniment de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu are loc în cadrul programului de participare a României la CERN cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group.

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite de-a lungul unei zile să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să audieze cursuri despre particule elementare și energiile înalte, să participe la analiza datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb, să discute rezultatele obținute prin videoconferință cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegii acestora din alte centre științifice (Florența, Barcelona, Paris, Cincinnati) care sunt parte în programul “LHCb@InternationalMasterclass”.

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 1 martie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: martie 1, 2017 @ 9:08 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. mario spune:

  La USV ar trebui să se țină și niște conferințe pe tema DREPTURILOR OMULUI,mai ales cei din domeniu că în acest aspect sunt repetenți de a binelea.
  La politică se mai pricep din câte știu,sunt campioni dar la primul aspect mă îndoiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QQtodu to the field below: