Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei. Cele 167.000 hectare de pădure rămân în proprietatea statului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei. Cele 167.000 hectare de pădure rămân în proprietatea statului

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 februarie 2017   •   Fara comentarii

Procesul dintre Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei s-a încheiat: Romsilva a câștigat definitiv, iar cele 166.813 hectare de fond forestier rămânân in proprietatea publica a statului român și în administrarea instituției.

Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a intentat procesul în urmă cu 16 ani și a cerut recunoașterea dreptului de proprietate pentru pădurea aflată în județul Suceava.
Litigiul s-a judecat în acești ani la mai multe instanțe din țară, în mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galati, Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Cluj, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție.
Acțiunea Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj și irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție acum trei ani, iar calea extraordinară de atac a revizuirii a rămas irevocabilă în acest an, prin Decizia 192 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
“În cursul anului trecut, juriștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au reușit să păstreze în proprietatea publică a statului român încă 21.387 de hectare de fond forestier, cele mai multe în județele Buzău, 2.754 de hectare, Gorj, 2.622 de hectare și Argeș, 1.276 de hectare.
    În urma aplicării legilor pentru restituirea proprietăților, fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, s-a diminuat la 3,14 milioane de hectare, adică aproape 49% din totalul fondului forestier național”, se precizează într-un comunicat de presă al Romsilva.

 

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 27, 2017 @ 9:40 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1S55Ml to the field below: