Expoziţia "Descoperirea Universului" la Observatorul Astronomic - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Expoziţia “Descoperirea Universului” la Observatorul Astronomic

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 februarie 2017   •   Fara comentarii

 

În perioada 06.03-06.04.2017, DelegaţiaValonia-Bruxelles la Bucureşti, Observatorul Astronomic şi Planetariul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, în colaborare cu Biblioteca USV, expoziţia cu titlul Descoperirea Universului. Importantul eveniment ştiinţific se înscrie în seria activităţilor dedicate Zilei Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 6 martie 2017, începând cu orele 14:00, în spaţiul expoziţional al Observatorului Astronomic din cadrul USV.

Expoziţia, redactată în limba română, este compusă din 29 de roll-up-uri despre Univers şi este strucurată pe două planuri, ajutându-vă să descoperiţi cele două feţe ale Universului. Fața A prezintă viziunea modernă a Universului, teoria Big Bang-ului fierbinte și modelul concordanței. Succesul acestor modele este explicat din punct de vedere observațional, experimental și teoretic. Fața B conduce spre o serie de întrebări care decurg din aceste modele –  întrebări despre natura elementelor din Univers, cum ar fi materia și energia întunecată; întrebări care se află la limita fizicii sau a altor discipline despre natura exactă a Big Bang-ului, natura timpului, legătura dintre fizică și matematică și întrebări filosofice care sunt legate de studiul cosmologiei.

Expoziția, pusă la dispoziţie de către Delegația Valonia-Bruxelles la București, este realizată de Departamentul de Matematică de la Universitatea din Namur (UNamur), în colaborare cu Atout Sciences, Cercul Astronomic Mosan, Scienceinfuse, Arhivele Georges Lemaître, Facultatea de Ştiințe a Universității Catolice din Louvain (UCL), Centrul de Cosmologie, Fizica particulelor și Fenomenologie(CP3) și UCL Cultură.

În aceeaşi perioadă, la Observatorul Astronomic se vor desfăşura şi ateliere de lucru, la care sunt invitaţi elevi, studenţi şi publicul sucevean. Temele atelierelor sunt următoarele: cosmologie, astrofizică, astronomie populară, radioastronomie, astronomie pe înţelesul celor mici.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între orele 9:00-16:00. Intrarea este liberă.

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 27, 2017 @ 8:45 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5QNOdF to the field below: