Mașină burdușită de țigări, oprită după o urmărire ca în filme la Vicovu de Sus - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Mașină burdușită de țigări, oprită după o urmărire ca în filme la Vicovu de Sus

De    •   Publicat acum 3 ani, 23 februarie 2017   •   Fara comentarii

Ieri, 22 februarie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A6,  înmatriculat în Irlanda, despre care aveau informații că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de lucrătorii noştri, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care polițiștii de frontieră au  urmărit maşina, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Horodnicu de Sus, unde a fost blocat, moment în care a abandonat mașina și a încercat să fugă.

Deoarece bărbatul nu s-a supus somațiilor verbale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, aceștia au reușit  să îl rețină pe numitul Ioan P., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

La controlul efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care şoferul împreună cu maşina au fost conduși la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de 90.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în urma verificărilor suplimentare s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat, fapt pentru care acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia  dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 23.02.2017, să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 23 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 23, 2017 @ 7:37 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9ZFeSB to the field below: