Peste 9 milioane de lei decontați de CAS Suceava pentru servicii medicale în statele Uniunii Europene - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Peste 9 milioane de lei decontați de CAS Suceava pentru servicii medicale în statele Uniunii Europene

De    •   Publicat acum 3 ani, 22 februarie 2017   •   Fara comentarii

Persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România pot beneficia, în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, de cardul european de asigurări sociale de sănătate, in anul 2016 fiind eliberate 6.158 carduri europene.

CAS Suceava a eliberat, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, un număr de 708 formulare europene.

Anul trecut, CAS Suceava a eliberat 13 formulare E 112 ( S2 ) prin care pacientii pot efectua tratament în străinătate, aceștia adresându-se unor unităţi sanitare din Italia, Austria și Germania.

Diagnosticele medicale pentru care s-au acordat aceste formulare au fost malformații cord congenitale, malformații coloana vertebrala și diagnostice oncologice.

Sumele estimate de clinicile din statele membre UE, care vor fi decontate pentru aceste intervenții medicale, sunt cuprinse între 7.000 si 58.000 euro.

În cazul decontării serviciilor medicale obținute în statele UE de către asigurații români beneficiari de card european / certificat provizoriu de inlocuire pentru cardul european sau de formulare europene E 106, E 121 si E 112, in anul 2016, CAS Suceava a decontat 1.314 solicitări.

Suma decontată de CAS Suceava pentru servicii medicale de care au beneficiat asigurații români în statele UE ( cele mai multe în Austria, Belgia, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia ) a fost de 9.627.605 lei.

 

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 22 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 22, 2017 @ 2:36 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string svJ9Nz to the field below: