Constănțean reținut pentru înșelăciune de polițiștii suceveni. El emitea ordine de plată falsificate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Constănțean reținut pentru înșelăciune de polițiștii suceveni. El emitea ordine de plată falsificate

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 februarie 2017   •   Fara comentarii

În perioada 10 – 19 februarie, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal cu privire la un bărbat de 46 de ani din Băneasa, județul Constanța şi un alt bărbat de 49 de ani din comuna Limanu, județul Constanța, specializați în comiterea de infracţiuni de înşelăciune cu ordine de plată, prin inducerea în eroare a 6 societăţi comerciale  din Suceava, Botoşani, Prahova, Bucureşti şi Ilfov.

Aceştia, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăţi ( nume, CUI, conturi bancare ) au achiziţionat bunuri de pe siteurile de profil, în numele acestora, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

Având în vedere că, din investigaţiile efectuate a rezultat că cei în cauză urmau să-l inducă în eroare pe un bărbat din Suceava cu suma de 86.215 lei, reprezentând contravaloarea produselor şi aparatelor de fitness ce urmau a fi livrate pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, a fost organizată o activitate de prindere în flagrant a acestora, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi de polițiști din cadrul IPJ Hunedoara intervenind în momentul  consumării infracţiunii de înşelăciune.

S-au recuperat bunurile și restituite persoanei vătămate produsele care urmau să fie livrate, procedându-se la ridicare unui autoturism în valoare de 7.000 euro, suma de 25.000 lei,  telefoane, cartele Sim și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a  bărbatului de 46 de ani care și-a recunoscut fapta, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare  preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 21, 2017 @ 3:25 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uYmwNu to the field below: