DELGAZ GRID atrage atenția asupra verificării și reparării instalațiilor electrice și de gaze - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DELGAZ GRID atrage atenția asupra verificării și reparării instalațiilor electrice și de gaze

De    •   Publicat acum 3 ani, 16 februarie 2017   •   Fara comentarii

 

Potrivit  Delgaz Grid, utilizarea aparatelor de încălzire electrică necesită o atenţie deosebită pentru a preveni accidente cu urmări dintre cele mai tragice.

La cea mai mare parte a spaţiilor de locuit dimensionarea instalaţiei electrice în faza de proiectare nu a avut în vedere utilizarea mijloacelor electrice de încălzire sau de preparare a apei calde (centrale termice electrice, boilere, reşouri, radiatoare, calorifere etc.).

Delgaz Grid  recomandă consumatorilor ca, înainte de utilizarea unor astfel de aparate, să apeleze la personal autorizat pentru verificarea instalaţiei, astfel încât folosirea surselor de încălzire electrice să poată fi făcută în condiţii de siguranţă.

Folosirea unei instalaţii subdimensionate pentru alimentarea unor aparate de încălzit prezintă risc major de producere a unor incendii, cu impact direct asupra vieţii sau bunurilor oamenilor.

Realizarea de improvizaţii la lucrările de reparaţii, modificări sau extinderi ale instalaţiilor de utilizare a energiei electrice, subdimensionarea unor circuite, utilizarea unor prelungitoare şi siguranţe necorespunzătoare, a unor surse electrice de încălzire neomologate sunt alţi factori ce pot favoriza incendiile.

Instalaţiile de utilizare a energiei electrice se pot degrada în timp – contacte slăbite, comutatoare, prize, tablouri uzate.

De aceea, pentru evitarea unor evenimente nedorite,  Delgaz Grid recomandă consumatorilor casnici să realizeze lucrările de verificare şi reparare a instalaţiilor electrice doar cu personal autorizat.

Totodată, este absolut necesar ca toate componentele ce prezintă defecţiuni să fie înlocuite imediat şi să nu fie folosite improvizaţii.

Din datele statistice, aproximativ 20 % din incendiile produse în ultimii 2 ani au avut drept factor declanşator instalaţii / echipamente electrice defecte.

 

 

DANIEL BOGHIȚA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 16 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 16, 2017 @ 11:43 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VMDOR9 to the field below: