Două multiplexuri de televiziune digitală terestră adjudecate în urma ofertelor inițiale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Două multiplexuri de televiziune digitală terestră adjudecate în urma ofertelor inițiale

De    •   Publicat acum 3 ani, 13 februarie 2017   •   Fara comentarii

 

Doua noi multiplexuri de televiziune digitala au fost adjudecate in cadrul licitatiei organizate de ANCOM la inceputul acestui an, dupa ce comisia de licitatie a analizat ofertele depuse de catre cei doi participanti.

M PLUS INVESTMENTS si-a adjudecat multiplexul local din Iasi, iar NOVA MEDIA a castigat un multiplex local pentru Timisoara.

Pentru ca in Timisoara exista doua multiplexuri locale care pot fi alocate, in data de 16 februarie se va desfasura o runda de alocare in care candidatul are posibilitatea de a-si alege o pozitionare preferata in spectru a multiplexului castigat, in urma achitarii unei taxe suplimentare.

Pe 20 februarie ANCOM va anunta rezultatele finale ale licitatiei, inclusiv taxele de licenta pe care fiecare dintre companiile castigatoare va avea obligatia de a le achita.

In cadrul licitatiei, a patra de acest tip, au fost puse la dispozitia celor interesati doua multiplexuri nationale, 26 de multiplexuri regionale si 18 multiplexuri locale de televiziune digitala terestra nealocate in procedurile anterioare.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard / bloc de frecventa.

Prin intermediul fiecarui multiplex national se pot furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 euro.

Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.

 

MIHAELA BRACON

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 13 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 13, 2017 @ 7:40 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SvqEPc to the field below: