Criminalul din Baia și complicele său au fost trimiși în judecată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Criminalul din Baia și complicele său au fost trimiși în judecată

De    •   Publicat acum 3 ani, 11 februarie 2017   •   1 comentariu

Dosarul penal în care un bărbat din Baia este acuzat că a ucis cu betialitate un consătean a fost finalizat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marius-Andrei Varvara (19 ani), din comuna Baia, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și furt calificat, și a complicelui acestuia, Silviu Daniel Panaite, cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de nedenunțare și favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, în data de 4 ianuarie 2017, inculpatul Marius-Andrei Varvara, împreună cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice; de la ora 16.00 până la ora 19.00 aceștia au băut două sticle cu coniac, două sticle cu vin și apro­ximativ 13 litri de bere, apoi s-au deplasat la maga­zinul mixt din localitate, unde inculpatul a continuat să consume băuturi alcoolice. În jurul orei 20.00, în magazin a venit pentru scurt timp și victima Neculai B., de 63 de ani, pe care Varvara nu o cunoștea. Tânărul a avut o dispută verbală cu bărbatul, care ar fi refuzat să-i dea suc pentru a stinge băutura alcoolică pe care o consuma. După ce Neculai B. a părăsit magazinul, inculpatul l-a urmărit și l-a lovit în mod repetat cu pumnii și picioarele. Observând comportamentul agresorului, martorii au fugit după el reușind să-l liniștească, acesta revenind pe terasa magazinului. La scurt timp, bărbatul bătut s-a ridicat din locul unde fusese lovit și a pornit pe șosea spre locuința sa.

Varvara a remarcat acest lucru, astfel că a luat-o la fugă dinspre terasă pe șosea după Neculai B.. Inculpatul l-a ajuns pe acesta din spate, l-a lovit cu putere, fapt ce a condus la căderea victimei pe șosea, după care agresorul a târât-o pe o distanță de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumnii, picioarele și cu o șipcă dintr-un gard.

“La un moment dat inculpatul a încetat actele de violență asupra victimei, s-a aplecat asupra acesteia și a început să o caute prin buzunare după obiecte de ­va­­loare. Agresorul a furat de la Neculai B. telefonul mobil și a pornit spre domiciliul său. La scurt timp, victima a decedat. Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul SML Suceava, moartea victimei a fost violentă și s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.

In aceeași seară, inculpatul Varvara s-a deplasat la locuința coinculpatului Silviu Daniel Panaite, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl furase anterior de la Neculai B.. În jurul orei 23.00, inculpatul s-a deplasat la casa lui R.V.A., unde a continuat să consume cantități mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.

În dimineața zilei de 5 ianuarie 2017, inculpatul Marius – Andrei Varvara a mers din nou la locuința lui Silviu Daniel Panaite, a lăsat în curtea casei acestuia adidașii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut coinculpatului o pereche curată de pantaloni”, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Silviu Daniel Panaite a aflat din discuțiile purtate în acea dimineață cu Marius-Andrei Varvara că în seara anterioară acesta bătuse o persoană și era posibil ca aceasta să fi decedat. Astfel, deși aflase că autorul infracțiunii, inculpatul Marius Andrei Varvara, a fost arestat preventiv, Panaite nu a anunțat autoritățile judiciare nici până la punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestuia, nici în perioada următoare că Varvara a lăsat hainele pline de sânge și telefonul mobil al victimei la locuința sa.

La data de 7 ianuarie 2017, Silviu Daniel Panaite, a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidașilor și telefonului mobil. Prin această activitate ilicită, inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în acest dosar penal și implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Marius-Andrei Varvara.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Suceava.

 

SORIN NICA

 

Crimă la Baia: un tânăr beat a omorât în bătaie un localnic de 63 de ani

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 11 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 11, 2017 @ 10:14 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga spune:

  Cînd ucizi cu premeditare, sau violezi, mai eşti catalogat ca om, “animalul suprem” cu conştiinţă de sine, sau animalul aflat pe cea mai joasă treapă a evoluţiei, prădătorul condus de instincte primare? Şi-atunci, despre ce vorbim? Pedeapsa capitală se justifică şi este aplicată inclusiv în USA, “standardul” democraţiei. Personal susţin reintroducerea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rBiSNQ to the field below: