Jandarmii suceveni țin sub observație “Serbările Zăpezii” de la Vatra Dornei

 

În weekendurile 10 – 12 februarie şi 17 – 19 februarie, 30 de jandarmi, împreună cu poliţişti şi lucrători I.S.U. vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor prilejuite de Serbările Zăpezii  de la Vatra Dornei.

Jandarmii montani vor fi prezenţi pe pârtiile de schi, pe traseele de afluire a participanţilor la manifestări, precum şi în zona în care se organizează spectacole, fiind pregătiţi să ia măsuri în caz de tulburare a ordinii publice sau să intervină în situaţii de accidentări pe pârtie sau de rătăcire a turiştilor pe traseele montane.

Având în vedere afluenţa mare de public, în special la spectacolele organizate în apropierea pârtiei, Inspectoratul de Jandarmi recomandă participanţilor la manifestări să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare, să evite conflictele de orice natură, să respecte indicaţiile jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivul de ordine publică, iar în situaţia producerii unor fapte antisociale să se adreseze echipajelor de ordine publică sau să solicite sprijin la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, jandarmii suceveni recomandă turiştilor să utilizeze un echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboardului, să nu folosească pe pârtiile ori traseele de schi automobile sau orice alt tip de vehicul şi să nu coboare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale.

SORIN NICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string G1jcY2 to the field below: