Directorul Spitalului “Bethesda” Suceava și doi medici, cercetați pentru ucidere din culpă. Ei nu ar fi intervenit corect într-un caz încheiat cu moartea unei paciente, în urmă cu 6 ani - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Directorul Spitalului “Bethesda” Suceava și doi medici, cercetați pentru ucidere din culpă. Ei nu ar fi intervenit corect într-un caz încheiat cu moartea unei paciente, în urmă cu 6 ani

De    •   Publicat acum 3 ani, 10 februarie 2017   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a medicilor Dinu Bolohan și Ruslan Gorceag, precum și a SC  Bethesda  SRL Suceava, prin reprezentant legal Ștefan Pușcașu, pentru ucidere din culpă.

La data de 9.08.2010, organele de cercetare penală din cadrul Poliției mun. Suceava — Biroul Investigații Criminale, au fost sesizate cu privire la faptul că la Spitalul Județean Suceava a decedat numita P.M.G. în urma unor complicații respiratorii survenite după o intervenție chirurgicală.

Cauza a avut caracter complex, pentru clarificarea situației și a stabilirii persoanelor responsabile fiind necesare concluziile Colegiului Medicilor, efectuarea a două expertize medico — legale de Institutul de Medicină Legală Iași și avizul Comisiei Superioare din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, București.

Fapta reținută în sarcina lui Bolohan, constând în aceea că, în perioada 4.08 – 7.08.2010, în calitate de medic ginecolog operator principal, în cadrul Spitalului  Bethesda,  împreună cu medicul anestezist Gorceag din cadrul aceluiași spital, nu au folosit toate mijloacele de investigație pe care le aveau la dispoziție și nu au adoptat o conduită medicală postoperatorie adecvată, raportată la condiția medicală a victimei, în vederea decelării prompte a instalării șocului hemoragic sever, fapt ce a condus la decesul numitei P.M.G. la data de 07.08.2010.

Procurorii consideră că  “inculpatul a săvârșit infracțiunea de ucidere din culpă fără a prevedea rezultatul, deși putea și trebuia să îl prevadă.

Legătura de cauzalitate între fapta imprudentă și iresponsabilă a inculpatului și decesul pacientei P.M.G. este evidentă”.

Fapta reținută în sarcina lui Gorceag este că în calitate de medic anestezist nu au folosit toate mijloacele de investigație pe care le aveau la dispoziție și nu au adoptat o conduită medicală postoperatorie adecvată, raportată la condiția medicală a victimei, în vederea decelării prompte a instalării șocului hemoragic sever, fapt ce a condus la decesul pacientei.

Acceași concluzie a procurorilor este trasă și în cazul lui Gorceag.

Fapta reținută în sarcina S.C.  Bethesda  S.R.L. prin reprezentant legal Ștefan Pușcașu constă în aceea că acțiunile și omisiunile culpabile ale medicului ginecolog operator principal Bolohan și medicului anestezist Gorceag au fost săvârșite în realizarea obiectului de activitate a spitalului.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Suceava.

SORIN NICA

sursa foto: www.bethesda.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 10 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 10, 2017 @ 6:05 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dswouA to the field below: