Prorectorul Dimian consideră Ordonanța "Dragnea" un ajutor acordat colegilor cu dosare penale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Prorectorul Dimian consideră Ordonanța “Dragnea” un ajutor acordat colegilor cu dosare penale

De    •   Publicat acum 3 ani, 9 februarie 2017   •   Fara comentarii

Mihai Dimian, prorectorul Universității  Ștefan cel Mare  Suceava, considera, înaintea demisiei ministrului Justiției, că nu se dorește o abordare profesionistă și onestă a temelor legate de justiție, ci un ajutor acordat colegilor cu dosare penale și o piedică pusă instituțiilor care au condus în ultimii ani lupta împotriva corupției. 

Dimian susține că soluțiile propuse nu au fost dezbătute în campania electorală, nu au fost prezentate în momentul audierii în Parlament a ministrului Justiției, dar  “au devenit în două săptămâni de la investirea guvernului o urgență națională și au fost aprobate într-un mod ipocrit.

Oamenii au continuat protestele pentru că reacțiile liderilor partidelor de guvernământ, cu anumite excepții, au generat o lipsă de încredere din partea manifestanților pentru ceea ce urmează să facă coaliția majoritară în privința justiției și a luptei anti-corupție.

Mesajul adresat de liderii coaliției sutelor de mii de oameni care demonstrează pașnic în stradă este că sunt neinformați și manipulați iar singura eroare recunoscută a fost una de comunicare.

Drept urmare, nu se vede speranța unei concilieri ci doar a unui pas înapoi pentru o acțiune similară, sub o altă formă”.

Azi, ministrul Justiției Mihai Iordache și-a dat demisia, declarând că  “toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale.

Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară.

Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia“.

 

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 9 februarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 9, 2017 @ 3:42 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rIB273 to the field below: