Dezbatere “România Centenară” la USV - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Dezbatere “România Centenară” la USV

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 ianuarie 2017   •   Fara comentarii

Departamentul CENTENAR din cadrul Guvernului organizează, în perioada 20 ianuarie – 16 martie, seria de dezbateri  România Centenară  în 9 centre universitare.

Demersul vine în continuarea apelului național lansat de Departamentul CENTENAR în scopul centralizării proiectelor propuse de autorități locale și universități în vederea pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri ( 1918-2018 ) și al primului război mondial.

Scopul principal al seriei de dezbateri  România Centenară  este semnarea unui parteneriat cu accent pe cultură și educație, între universități, Academia Română și Guvern, care să reprezinte o garanție pentru obținerea unor progrese notabile, până la 1 decembrie 2018, în realizarea celor mai importante inițiative de marcare a Centenarului.

Primele două dezbateri au avut loc pe 20 ianuarie la Universitatea Ovidius  Constanța şi pe 27 ianuarie 2017 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza  Iaşi.

Dezbaterea de la Suceava va avea loc vineri 3 februarie în Aula E a Universităţii  Ştefan cel Mare,  începând cu ora 12.

La eveniment vor participa secretarul de stat Daniel Șandru  ( foto )  – coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa – rectorul  USV, prof. univ. dr. Ştefan Purici – prorectorul  USV, Ion Lungu – primarul municipiului reședință, Gheorghe Flutur – preşedintele CJ, Ovidiu Vintilă – redactor șef revista   Bucovina Literară.

Dezbaterea va fi moderată de conf. univ. dr. Dan Dascălu.

 

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 ianuarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 31, 2017 @ 9:51 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string tL7jIA to the field below: