Taxe reduse sau eliminate pentru proprietarii de vehicule și pentru solicitanții de pașapoarte - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Taxe reduse sau eliminate pentru proprietarii de vehicule și pentru solicitanții de pașapoarte

De    •   Publicat acum 2 ani, 30 ianuarie 2017   •   Fara comentarii

 

Începând cu data de 1 februarie, la efectuarea înmatricularii, transcrierii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, autorizării provizorii / pentru probe, precum și la examinarea în vederea obținerii permisului de conducere nu se va mai solicita dovada plății la taxele pentru examinarea conducătorilor de autovehicule în vederea obținerii permiselor de conducere, a taxelor de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor, autorizare provizorie de circulație și autorizare de circulație pentru probe și a timbrului de mediu.

Vor fi eliminate și taxele pentru eliberarea apostilei, pentrupersoane fizice taxa apostilare – 22 lei / act, taxa cerere – 3 lei și pentru persoane juridice taxa apostilare – 44 lei / act, taxa cerere – 3 lei.

Începând cu 1 februarie nu se va mai încasa taxa pentru prestări servicii, în valoare de 22 lei, iar în cazul pașaportului temporar nu se va mai încasa tariful suplimentar, de 100 lei.

Contravaloarea paşapoartelor va fi : paşaport simplu temporar  – 96 lei, paşaport simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani – 258 lei, paşaport simplu electronic, cu valabilitate 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani – 234 lei.

A fost eliminată și taxa pentru prestări servicii, în valoare de 22 lei, pentru eliberarea adeverințelor privind limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie, solicitate pentru angajări, programe de studii în străinătate,  eliberarea adeverințelor privind istoricul pașapoartelor și furnizări de date din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 30 ianuarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 30, 2017 @ 7:44 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string tXgkZO to the field below: