Zeci de polițiști implicați în căutarea a 3 copii plecați din centrul de plasament Solca.  Minorii au fost găsiți într-un canal termic din Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Zeci de polițiști implicați în căutarea a 3 copii plecați din centrul de plasament Solca.  Minorii au fost găsiți într-un canal termic din Suceava

De    •   Publicat acum 3 ani, 24 ianuarie 2017   •   Fara comentarii

Fuga de acasă sau din centrele de plasament reprezintă, alături de absenteismul şi abandonul şcolar, primii paşi către delincvenţă.

În condiţiile iernii, riscurile la care se expun aceşti copii sunt şi mai mari.

Tocmai de aceea, poliţiştii au intensificat activităţile de patrulare şi cele investigative pentru a identifica la timp cazurile în care copiii au părăsit în mod voluntar domiciliile, pentru a-i găsi, consilia şi preda familiilor sau aparţinătorilor.

În ultima săptămână, poliţiştii au reuşit să identifice 10 astfel de copii.

Ultimii 3 minori au fost găsiţi în data de 20 ianuarie, după ce zeci de poliţişti au fost mobilizaţi pentru căutare.

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată telefonic de către lucrătorii din cadrul Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență cu privire la faptul că un minor de 14 ani din Solca a plecat din centru şi nu a mai revenit.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că dintr-un alt centru de plasament din Solca lipsesc alţi doi minori de 13 şi 15 ani.

Au fost constituite echipe complexe de poliţişti, totodată fiind intensificate activităţile investigative pentru stabilirea locaţiilor în care ar putea fi copiii şi identificarea lor.

Polițiștii din cadrul Secției de poliție Burdujeni au efectuat controale pe strada Calea Unirii, în zona canalelor de termoficare din imediata apropiere a bazarului, unde i-au identificat pe toţi cei 3 minori.

Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau persoanelor cu responsabilităţi să supravegheze îndeaproape  minorii astfel încât să nu îi supună victimizării.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 24 ianuarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 24, 2017 @ 5:47 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string AHML0c to the field below: