Furt între ciobani: 18 oi și berbeci au ajuns de la o stână din Păltinoasa la alta din Frumosu. Hoția a fost reclamată după 4 luni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Furt între ciobani: 18 oi și berbeci au ajuns de la o stână din Păltinoasa la alta din Frumosu. Hoția a fost reclamată după 4 luni

De    •   Publicat acum 3 ani, 24 ianuarie 2017   •   Fara comentarii

 

Sîmbăta trecută, polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați de către un bărbat de 48 ani din Păltinoasa despre faptul că în perioada 5 – 7 septembrie 2016 persoane necunoscute au pătruns în incinta stânii de oi pe care o avea amplasată pe raza comunei Păltinoasa, în locul numit  Lunca Moldovei,  de unde au sustras 14 oi și 4 berbeci în valoare de circa 25.000 lei.

Din verificări a reieșit că ovine au fost sustrase în timp ce proprietarul era plecat din localitate, la stână rămânând doar un cioban.

Proprietarul a reclamat tardiv furtul, preferând să facă o serie de verificări pe cont propriu.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, demarând verificări în întreaga zonă şi în judeţele învecinate.

În urma culegerii de date şi informaţii şi a activităţilor investigative desfăşurate, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Gura Humorului, polițiștii din Păltinoasa și Capu Câmpului au efectuat o percheziție la stâna unui bărbat de 57 de ani din comuna Frumosu, suspect de comiterea furtului.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au surprins-o pe soţia suspectului conducând în grabă animalele spre o zonă împădurită din spatele locuinţei, la o distanță de aproximativ 200 metri de domiciliu.

Oile și berbecii au fost recunoscute de partea vătămată, fiind restituite pe bază de dovadă.

Cercetările continuă de agenții Postului de poliție Păltinoasa sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 24 ianuarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 24, 2017 @ 5:32 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CaO3LB to the field below: