Depozitul de gunoi din pasul Mestecăniș, finalizat. Deșeurile vor ajunge în vârf de munte - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Depozitul de gunoi din pasul Mestecăniș, finalizat. Deșeurile vor ajunge în vârf de munte

De    •   Publicat acum 1 an, 11 ianuarie 2017   •   1 comentariu

 

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu (europarlamentar PSD) a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanțare din partea Uniunii Europene de peste 500 de milioane de euro, printre care și cele două depozite de deșeuri din județul Suceava, de la Moara și Pojorâta și infrastructura aferentă.

“Prin deciziile adoptate, am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007 — 2013, în actuala perioadă de programare.

Sunt proiecte esențiale pentru dezvoltarea României și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”  a precizat Crețu, potrivit Agerpres.

Cele două obiective sunt finalizate, dar deocamdată nu există operatori pentru transportul gunoiului și administrarea bazelor, fiind necesare licitații.

Punerea în funcțiune a depozitului din Mestecăniș a suscitat numeroase critici din partea localnicilor și a activiștilor de mediu, nemulțumiți de poziționarea pe vârf de munte.

Deși Curtea de Apel Cluj a dispus sistarea definitivă a lucrărilor, investițiile au continuat, iar acum depozitul este finalizat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur a menționat că “au fost respectate toate etapele procedurale”,  în timp ce directorul adjunct al Agenției pentru Protecția Mediului Iluță Cocriș spunea că  dacă, cumva, acest depozit va fi sistat, atunci chiar intrăm într-o criză gravă a deșeurilor, cu consecințe inimaginabile !

Depozitul de gunoi din Mestecăniş are 4,4 hectare, iar amenajarea lui a costat aproape 7 milioane euro, în parte fonduri europene, lucrările fiind executate de firma germană  Bilfinger Baugesellschaft  şi cea din Gura Humorului  Concret ConstructAG.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 11 ianuarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 11, 2017 @ 3:56 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. eminescu spune:

  cel mai tembel proiect realizat in judetul suceava;sa pozitionezi o groapa de gunoi in virf de munte,vom vedea numai pungi si hirtii ve valea bistitei si valea moldovei.Vintul le va duce in cele patru zari,iar proiectantul Flutur si consiliul judetian suceava se vor face ca nu stiu despe ce este vorba.Halal consilieri pe probleme de mediu au fost cind sa ales locatia de pe mestecanis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string O4Cb7u to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com