Bătrână de 86 ani din Arghira, salvată de pompieri dintr-o bucătărie cuprinsă de flăcări - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Bătrână de 86 ani din Arghira, salvată de pompieri dintr-o bucătărie cuprinsă de flăcări

De    •   Publicat acum 3 ani, 8 ianuarie 2017   •   1 comentariu

 

 • femeia avea arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30% din corp şi era intoxicată cu monoxid de carbon

 

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit azi-dimineață, în jurul orei 02.30, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Arghira, comuna Preuteşti.

La sosirea echipajelor, ardeau violent bucătăria de vară şi o anexă din lemn, construcţii corp comun, dispuse în formă de „L”, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Proprietara, în vârstă de 86 de ani, era blocată în bucătăria cuprinsă de flăcări. Doi pompieri salvatori, echipaţi corespunzător, au pătruns în interior şi au evacuat-o pe femeie. La o primă evaluare, victima avea arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30% din corp şi era intoxicată cu monoxid de carbon. Pompierii paramedici SMURD au preluat-o, i-au acordat primele îngrijiri medicale şi i-au administrat oxigen. După ce a fost stabilizată, ambulanţa SMURD a transportat-o la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Fălticeni.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:50. Au ars bucătăria de vară pe aproximativ 20 de metri pătraţi şi anexa din lemn pe 40 de metri pătraţi. Au mai ars circa 4 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri din gospodărie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, pompierii au salvat-o pe proprietară, locuinţa acesteia şi o anexă gospodărească.

 

“Ca şi în cursul zilei trecute, intervenţiile pentru localizarea şi lichidarea incendiilor au fost deosebit de grele, în condiţii vitrege, cu temperaturi foarte scăzute şi vânt puternic, condiţii care puteau determina propagarea cu rapiditate a flăcărilor la construcţiile din preajma focarelor. Din fericire, prin intervenţia promptă şi susţinută a pompierilor militari suceveni şi a lucrătorilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, toate incendiile au fost localizate şi lichidate în limitele găsite, protejându-se astfel construcţiile cu bunurile aferente, aflate în vecinătatea gospodăriilor afectate de flăcări”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 8 ianuarie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 8, 2017 @ 6:22 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

1 comentariu

 1. Ion spune:

  Vuvuzelele din ziarul primăriei Fălticeni au băgat stirea azi si au scris “după cum va informam ieri”. ? Prostii au antedatat postarea dar nimeni nu a vazut-o ieri!!!!Cred că pupau in cur PSD si nu puteau posta la timp?.Pot să îl pupe in cur pe Coman si sa antedateze?Poate încearcă ca nu-i prima oară cand postează pe fițuica primăriei o stire dupa 5 ani si o postează când le e bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3Y1Tqb to the field below: