Flutur l-a adus pe Ștefan cel Mare la festivalul obiceiurilor de iarnă de la Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Flutur l-a adus pe Ștefan cel Mare la festivalul obiceiurilor de iarnă de la Suceava

De    •   Publicat acum 1 an, 27 decembrie 2016   •   Fara comentarii

 

Azi, pe o temperatură de +5 grade Celsius, s-a desfășurat la Suceava festivalul  obiceiurilor de iarnă  După datina străbună.

Față de anii anteriori, traseul participanților a fost mărit cu câteva sute de metri pe bulevard, de la Primărie până la Direcția Agricolă, unde a fost punctul de plecare al urătorilor.

Manifestarea a fost supervizată de șeful CJ Gheorghe Flutur, care l-a avut invitat de onoare pe Ion Muntean, președintele Consiliului Regional Cernăuți.

 

Adresându-se celor prezenți de pe scările Palatului Administrativ, Flutur a spus că  “vă mulțumesc pentru efort, avem peste 1.500 de oameni care se vor desfășura pe scena din fața Casei de Cultură”,  în timp ce Muntean a precizat  “cu bună plăcere ne aflăm astăzi în Suceava, avem o istorie, o tradiție, nu vom avea niciun viitor până nu știm bine trecutul”.

Alături s-au aflat prefectul Constantin Harasim, subprefectul Ionuț Crețuleac, primarul Ion Lungu, vicepreședintele CJ Gheorghe Niță.

Oficialitățile au dăruit colaci participanților, după care s-au îndreptat spre esplanada Casei Culturii înainte de a se încheia defilarea trupelor.

 

La festival au participat urători din 26 de localități sucevene, precum și din Ucraina.

Un moment aparte a fost constituit de fragmentul din  Apus de soare  realizat de săteni din Vicovu de Sus, care au venit cu Ștefan cel Mare și cu răzeși pe 14 cai.

 

Voievodul întruchipat de Petru Bodîrău s-a bucurat de atenție în rândul auditoriului, inclusiv a lui Flutur și Muntean, care s-au poziționat chiar în fața calului alb al lui Ștefan cel Mare.

Călăreții nu au mers prin mulțime deși jandarmii le-au deschis culoar, pentru a nu risca accidente.

După momentul artistic, Ștefan cel Mare a descălecat cam greu, calul fiind liniștit de un însoțitor.

Directorul Centrului Cultural  Bucovina,  Sorin Filip, organizatorul evenimentului, a fost foarte vioi și atent, învârtindu-se mereu în preajma lui Flutur.

 

Festivalul  După datina străbună  a continuat apoi pe scena din fața Casei Culturii.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 27 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 27, 2016 @ 3:29 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string LYzqNE to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com