Arest la domiciliu pentru administratorul Green Forest și cei doi angajați ai Ocolului Silvic Vatra Dornei. Celelalte trei persoane au fost plasate sub control judiciar - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Arest la domiciliu pentru administratorul Green Forest și cei doi angajați ai Ocolului Silvic Vatra Dornei. Celelalte trei persoane au fost plasate sub control judiciar

De    •   Publicat acum 1 an, 22 decembrie 2016   •   1 comentariu

 

Ieri, 21.12.2016, magistrații de la Judecătoria Vatra Dornei a dispus arestarea la domiciliu a inculpaților Mihai-Mirel Bulughiană (39 de ani), din Dorna Arini, administratorul societății Green Forest SRL și a celor doi angajați ai Ocolului Silvic Vatra Dornei – Nicușor Monor (42 de ani), inginer silvic și Ionuț Zoița (29 de ani)- pădurar în localitatea Slatina.
În cazul celorlalte persoane care au fost reținute de procurori pentru 24 de ore, judecătorii au hotărât să fie plasate sub control judiciar – inculpații Mihai Danea (48 de ani), Viorel Gurău (46 de ani) și Răzvan Prelipceanu (28 de ani) toți trei angajați ai societății Green Forest SRL din comuna Dorna Arini.

De asemenea, imediat ce se va întoarce în țară va fi adus la audieri și șeful Ocolului Silvic Vatra Dornei- Ionuț Abutnăriței, care este plecat la un seminar extern.

Percheziţiile au vizat asigurarea de material probator într-un dosar penal privind tăieri ilegale de arbori şi furt de arbori, fapte desfăşurate în mod repetat şi coordonat pe parcursul anului 2016, cu complicitatea unor lucrători şi administratori de societăţi comerciale având ca profil debitarea şi prelucrarea materialului lemnos şi cu implicarea unor lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.

De asemenea, în sarcina persoanelor bănuite s-a reţinut şi comiterea unor fapte asociate infracţiunilor silvice  (falsuri şi uzuri de fals, abuz în serviciu influenţarea declaraţiilor, mărturie mincinoasă, etc.).

 • Percheziții în 14 locații din județ

În urma desfăşurării percheziţiilor de marți, 20.12.2016, au fost conduse la audieri 7 persoane, faţă de 6 dintre acestea luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere: inginerul silvic Nicolae Monor,  pădurarul din localitatea Slatina – Ion Zoița, administratorul societăți Green Forest SRL Vatra Dornei – Mirel Bulugheană şi trei angajaţi ai societăţii -Mihai Danea, Viorel Gurău și Răzvan Prelipcean. Alte două persoane vor fi audiate în acest dosar – pădurarul Petrică Pața, care în acest moment este internat în spital, și șeful Ocolului Silvic Vatra Dornei- Ionuț Abutnăriței, care este plecat în străinătate la un seminar.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate 3 vehicule cu o valoare de piaţă de peste 100.000 Euro, importante sume de bani în lei şi valută în valoare de peste 250.000 lei, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor la săvârşirea de infracţiuni.

Potrivit unor surse judiciare, cei implicați concesionau suprafețe de pădure de pe care scoteau ilegal arborii cu tot cu rădăcini cu ajutorul unor TAF-uri pentru a simula un cataclism natural. După ce arborii dezrădăcinați erau marcați, ei erau vânduți ca rebut și valorificați prin intermediul societății comerciale Green Forest SRL.

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 22 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 22, 2016 @ 9:04 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. silvicultor spune:

  TURCANU CONSTANTIN NU ESTE IMPLICAT?Un taranoi din Botosani,pus pe capatuiala in Suceava din 1995.Fura la greu ca toti silvicultorii.Mancau prin facultate un bol cu fasole goale si apoi numai jeep-uri si vile pe capul lor ,din furat padurile Bucovinei.Si mai dam vina pe austrieci,ei silvicultorii au berberit totul in Suceava .Promotia 95 Suceava pusa pe furaciuni la greu.!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string jQlvrl to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com