Șase persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni silvice au fost reținute pentru 24 de ore. Procurorii au confiscat trei mașini de teren și valută de peste 700.000 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Șase persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni silvice au fost reținute pentru 24 de ore. Procurorii au confiscat trei mașini de teren și valută de peste 700.000 lei

De    •   Publicat acum 1 an, 20 decembrie 2016   •   Fara comentarii

 

 • Polițiștii suceveni au efectuat mai multe percheziții în municipiiile Suceava, Vatra Dornei, Fălticeni și în satele Ipotești, Slatina, Mălini, Dorna Arini, într-un dosar în care sunt vizate fapte asociate infracţiunilor silvice – falsuri şi uzuri de fals, abuz în serviciu influenţarea declaraţiilor, mărturie mincinoasă.
 • Procurorii au decis ca șase persoane să fie reținute pentru 24 de ore: inginerul silvic Nicolae Monor,  pădurarul din localitatea Slatina – Ion Zoița, administratorul societăți Green Forest SRL Vatra Dornei – Mirel Bulugheană şi trei angajaţi ai societăţii -Mihai Danea, Viorel Gurău și Răzvan Prelipcean.
 • Potrivit unor surse judiciare, la audieri va fi adus și șeful Ocolului Silvic Vatra Dornei, Ionuț Abutnăriței.

 

 

În această dimineaţă poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfăşurat în această dimineață 14 percheziţii domiciliare în municipiile Suceava, Vatra Dornei, Fălticeni, dar şi în localităţi rurale arondate acestor municipii.

Percheziţiile au vizat asigurarea de material probator într-un dosar penal privind tăieri ilegale de arbori şi furt de arbori, fapte desfăşurate în mod repetat şi coordonat pe parcursul anului 2016, cu complicitatea unor lucrători şi administratori de societăţi comerciale având ca profil debitarea şi prelucrarea materialului lemnos şi cu implicarea unor lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.

De asemenea, în sarcina persoanelor bănuite s-a reţinut şi comiterea unor fapte asociate infracţiunilor silvice  (falsuri şi uzuri de fals, abuz în serviciu influenţarea declaraţiilor, mărturie mincinoasă, etc.).

 

 

În urma desfăşurării percheziţiilor au fost conduse la audieri 7 persoane, faţă de 6 dintre acestea luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere: inginerul silvic Nicolae Monor,  pădurarul din localitatea Slatina – Ion Zoița, administratorul societăți Green Forest SRL Vatra Dornei – Mirel Bulugheană şi trei angajaţi ai societăţii -Mihai Danea, Viorel Gurău și Răzvan Prelipcean. Alte două persoane vor fi audiate în acest dosar – pădurarul Petrică Pața, care în acest moment este internat în spital, și șeful Ocolului Silvic Vatra Dornei- Ionuț Abutnăriței, care este plecat în străinătate la un seminar.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate 3 vehicule cu o valoare de piaţă de peste 100.000 Euro, importante sume de bani în lei şi valută în valoare de peste 250.000 lei, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor la săvârşirea de infracţiuni.

Potrivit unor surse judiciare, cei implicați concesionau suprafețe de pădure de pe care scoteau ilegal arborii cu tot cu rădăcini cu ajutorul unor TAF-uri pentru a simula un cataclism natural. După ce arborii dezrădăcinați erau marcați, ei erau vânduți ca rebut și valorificați prin intermediul societății comerciale Green Forest SRL.

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 20 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 22, 2016 @ 9:01 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string gDqqKA to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com